lördag 12 april 2008

46. Titta in- finns tillgänglig att skriva in i för alla

http://www.familj.se/till-minne

45. Ett ljus i tillvaron

Yngsta barnbarnet
skrivet den 12 april 2008
Jag har ju lyckan av att fått bli farmor i januari i år, min son har blivit far till en liten tös, han och min svärdotters första barn. Så underbart. Självklart måste jag skryta om denna lilla nya babytös. Hon är underbar och så enormt vacker och duktig. Nu skall jag ta med min gamla mamma och åkta dit och visa upp henne och ta kort på fyra generationer. Tösen liknar sin far men har sin mors mörka färger.Vackra föräldrar har hon, så det så.

Hjärtegull. Så glad i henne. Tack min son och sonhustru för den gåvan.

Så har jag också mina stora barnbarn, 3 stycken som jag är mormor till, alla min stolthet.
Vackra, begåvade alla.
Tack mina barn för de gåvorna. Jag älskar er alla av hela mitt hjärta.

Det är 20 år sedan jag sist fick barnbarn. De står alla mitt hjärta nära. De är ju mina.
Jag är inte så lastgammal, jag blev pensionär sommaren 2007. Mitt äldsta barnbarn är 30 fyllda i år. Vart tar tiden vägen.

Jag älskar er alla mina 3 barn och 4 barnbarn.

44. Tomas Sjödin föredragshållare, mist 2 söner

Vet du min dotter, jag var på ett föredrag som kyrkan anordnat. Det heter "Att hitta ord som är små nog för stora känslor" Alltså att kunna uttrycka sin medkänsla till drabbade med ett ord eller bara en närhet utan ord.Tomas Sjödin är en pappa som mist 2 av sina 3 söner i en fortskridande hjärnsjukdom, 14 och 15 år gamla. Och om deras vardag under barnens sista tid. Det handlar om ödmjukhet, respekt, lyhördhet och inte minst kraften i att "Att hitta ord som är små nog för stora känslor". Han berättade om sina erfarenheter. Han berättade också med lite humor, medan han torkade bort en tår då och då, om olika bemötanden och möten, sina och andras erfarenheter av möten med människor. Händelser som man kan känna igen.
En mycket gripande berättelse och så sorglig.
Han har skrivit 5 böcker. Han bor i Säve och är författare, skribent och föreläsare. Jag kan varmt rekommendera den som har tillfälle att lyssna på Tomas Sjödin, det ger väldigt mycket. Här var kyrkan fullsmockad med folk.

Allt för många, enligt min mening, tror att man måste säga en massa deltagande ord, men det är inte nödvändigt, kroppsspråket säger ju också något. En lätt beröring kan vara det som man som sörjande minns och känner mest, det kan många gånger säga allt.

42. Tiden bara går...

Skrivet 12 april 2008

Dag efter dag går och blir till år.Snart är det 4 år sedan det värsta hände. Du min älskade dotter orkade inte mer, sedan dess har tiden stått still för mig, för jag kan inte förstå hur dessa år kan gå utan dej, att jag inte en enda gång fått se dig eller pratat med dig. Saknaden är lika svår nu. Alla dagar finns du i mina tankar. Vad har jag gjort denna tid, jag har inga svar, för det verkar så otroligt att tiden går.Väntar på dig fortfarande. Men jag kommer närmare dig ändå, till den dagen vi ses.