torsdag 6 september 2018

681. Sommaren är över men..

Ja, sommaren är över, men vi har en fin början på hösten. Solen skiner mest varje dag, men vi har också fått det regn vi behöver. Allt började grönska igen, blommorna har älskat denna sommar. De jag har/hade på min balkong, har blommat nåt så fantastiskt. Fortfarande har jag en Petunia som vägrar sluta blomma, fast den är spretig nu.
                                    Torkan inga gröna gräsmattor och inga gräsklippare som stör
 Men på min balkong där blommar det 



Men där blev så hett, att det knappt gick att sitta där, trots alla öppna fönster o neddragna persienner.
Neddragna persienner och mörka gardiner, var ett måste, för att hålla värsta värmen borta inomhus, trots fläkten.
Men trots värmen, så har jag mått väldigt bra denna sommar i min Kol mm.

Katastrofer med skogsbränder, blossade upp överallt. Vi fick hjälp men släckning både från Polen, Italien, Frankrike och Norge etc. Så otroliga mängder av brandbilar, flyg och människor, som hjälpte oss, att försöka släcka alla bränder, vilka hjältar. Dessutom har affärerna ställt upp gratis, och sett till att de fått mat och förnödenheter, så fantastiskt hjälpsamma människor det ändå finns, när katastrofer händer. Vilka hjältar alla är.

Ja, magproblemen kommer jag inte undan, 1 av gångerna jag fick IBS anfallet, så var jag så slut att jag bara rasade ihop på golvet. Vet inte hur det gick till, men plötsligt bara låg jag där på golvet, raklång. Gjorde inte illa mig eller slog i hårt, på det hårda golvet, jag landade otroligt mjukt, fick inte ett enda blåmärke. Var så slut, att jag tyckte det var skönt, att ligga kvar där på golvet, jag ville somna på plats, jag låg kvar där, tills jag blev klar i huvudet. Hade inga problem att kliva upp. Men jag tog det väldigt lugnt, maten bestod av potatismos med mosade morötter, de är vad som gäller, de första dagarna efteråt. Försöker vara snäll mot magen, på alla vis, men den gör som den vill. De finns ingen speciell mat man inte tål, men jag håller mig ändå till rotgrönsaker och lättsmält mat. Inga halvfabrikat utan riktig lagad mat. Rött kött undviker jag också. Och det finns ingen medicin som kan lindra mina magplågor.

Så nu får vi se hur det blir med vintern i år. Min mor har fyllt 97 år, och vi syskon var givetvis där och uppvaktade med blommor, tårta o kaffe.

Barnbarnen de små växer, den yngste har börjat skolan.

Barnbarnsbarnen växer. De är födda 2015, 2016, 2017 och 2018. Min familj har växt mycket de sista åren. 2 av dessa barnbarnsbarn, har min älskade, förlorade dotter som mormor, en mormor som de aldrig får träffa. De gör ont att tänka på och svårt att inte fråga sig, varför blev det så här.

Ibland bara brister det, ett minne dyker upp, en händelse som egentligen inte har att göra med oss, triggar igång saknaden och smärtan. Så har livet blivit, inte så lätt alla gånger, men man gör sitt bästa.
76 år har jag fyllt i år, detta är från mars 2018, så nu är man i utförsbacken.
Ta hand om er nu, för vem vet vad som händer nästa sekund eller nästa dag...