måndag 3 november 2008

141. Känner mig lurad

Det känns tungt att höra på nyheterna idag om Rosa bandets insamling. Bara 25% av de insamlade pengarna går till bröstcancerforskningen. När man hör att var 9:e kvinna får ett sånt besked och det i ens egen familj finns många kvinnor och så barnbarnen osv. Vilka möjligheter har dom att bli friska att få hjälp. Fortfarande är det allt för många som inte klarar det och för många får återfall. De är ju trots allt vi kvinnor som föder barnen borde vi inte vara lika viktiga att få den bästa hjälpen den som oftast ges till män.
Jag har förlorat min dotter i bröstcancer, så det svider ordentligt i mig av besvikelse när jag läser tidningen och ser på TV om detta.
De pengar jag sänder till forskning för bröstcancer för att hjälpa alla kvinnor, för att de unga kvinnorna och kommande släkten skall få leva utan skräcken för denna sjukdom som så många gör idag. Vad kan man tro på idag?

-------------------------------------------------------
Fakta....
Endast en tredjedel går till bröstcancerforskning
Miljonerna rullar in från svenska folket till Rosa Bandets insamling.
Men vad givarna inte vet är att bara en tredjedel av stödet går till bröstcancerforskning.
Nu ska kampanjens siffror synas. Uppgifterna tillbakavisas helt av Cancerfonden.

De rosa banden syns överallt. I butiker, på apoteken och framförallt pryder de många svenskars jackor. Förra året skänktes 170 miljoner kronor till kampanjen enligt Svenska Dagbladet.
Men trots att Cancerfonden, som står bakom kampanjen, går ut med att stödet ska gå till forskning visar siffror att lejonparten går till annat.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article3681397.ab