måndag 16 juni 2008

77. Bensin o skatt

Jaha, så var det dags för höjning igen, bensinpriset höjs uppåt med rasande fart. Semestertider då höjs den. Vi betalar bensinskatt, fordonsskatt, skatt på lön, skatt på sparade pengar,vägskatt, skatt, skatt, skatt. Var i hela världen skall det sluta.
Alla de som MÅSTE ta bilen till jobbet för att det finns inte busstider som passar eller bussar som dom drar in eller har miltals till sitt arbete, hur i hela friden skall de få ihop det. Inte höjs lönerna i sammat takt. Räntorna på lån höjs men på sparpengar då?
Var och tankade fullt idag 13.99 lit. hemskt, för mig går det bra jag behöver inte köra varje dag och har en liten bensinsnål bil, eftersom jag inte kör långa sträckor och inte mer än nån dag i veckan så räcker bensin länge och dessutom är jag ju miljövänlig. Hmm, men hur skall folk ha råd att köpa miljövänliga bilar med de priser som är. Ja, jag bara undrar. De höga herrarna gör ju inte det heller, kör miljövänligt. Att åka taxi eller annat är det mer miljövänligt, kostar det mindre och i så fall för vem? Dem?