lördag 28 oktober 2017

675. Det kom en till liten. det blev en söt kille

Min familj har växt nu i sommar. Min dotterdotter, födde en liten son 4 juli. Det blev kejsarsnitt denna gång. Inte helt utan smärta, för bedövningen tog inte helt men hon valde ändå, att stå ut med smärtan, att få ta emot den lille. Sedan blev hon sövd efter han var född.
Nu har hon äntligen fått en egen liten familj, som ville ha efter sin förlust av både en mor o far. De gick bort båda alldeles för tidigt. Jag har varit till mina barnbarnsbarn flera gånger och hållit de små i famnen och lekt med dem. De är en lisa för själen. Jag älskar de små. Så nu är jag mormorsmor till 2 barnbarnsbarn, en flickan på 1 år och  9 månader, och lillebror blir 4 månader nu i början på november.
Sedan så har vi lilla Signe, mitt första barnbarnsbarn, hon fyller 2 år den 30 oktober. Stora damen. Men bor alldeles för långt bort. Men det finns videosamtal att ta till.
Jo, jag har ju också blivit äldre, förstås. En jobbig sommar blev det, för jag haft så besvärliga
balansproblem, jag fick till slut tag i en läkare som lyssnade och som gjorde en ordentlig
undersökning, både på hörsel och annat och tog blodprover, balansprov, blodtrycket verkade först vara alldeles för högt, så jag fick mer blodtrycks medicin men hade också förhöjd sköldkörtelfunktion, istället för under funktion som förut och de är inte bra. Så det blev att  dra ner på medicin. Men oj, med den ny blodtrycksmedicinen blev jag ännu sjukare, och vingligare så jag knappt kunde stå på benen. Sedan en kväll fick jag våldsamma kräkningar och ont i magen och en allergi reaktion med utslag i ansiktet. Fy, så dåligt jag mådde. Tog bort medicinen direkt. Kontaktade sjukvård. Gick sedan på kontroll för blodrycket och nu började de bli bättre och även min balans började bli mer normal. Största felet var sköldkörteln, som en annan läkare 1 år före, ökat medicin på vilket gjorde att jag fick balansproblemen. Ett jobbigt år. Nye läkaren skickade mig till på CT röntgen på grund av hjärnan på grund av min ständiga huvudvärk . Det visade sig att jag hade en liten förkalkning mellan skallben och hjärnhinnorna, sk cysta. Inget farligt och som de inte trodde påverkade något nu. Men de skall hålla kontroll och kolla upp igen inom ett år. Ramlade några gånger på grund av balansproblemen jag haft och gjorde illa ryggen, ett köttsår men inga andra skador som tur är.
Har förnyat körkortet igen. Bytt till vinterdäck och några dar efter, fick jag punktering på ett fram däck, som däckverkstan skall fixa åt mig.  De har varit så otroligt mycket "måsten" hela sommaren och hösten så jag är så strött och slut och stressad.

De två yngsta barnbarnsbarnen, syskon

 Å så Signe som är ute och går med sina katter mitt äldsta barnbarnsbarn.