måndag 7 juli 2008

92. Storhandlat

Åkte till Köpcentra i Birsta, Siba först. Där köpte jag Dazzel recorder en liten apparat man kopplar mellan videon och datorn och överför till en DVD skiva, man behöver inte spara i datorn
om man inte vill. Går att redigera också mm. Den kostar 699 kr och med sladdar 917 kr. Så fick jag för mig jag skulle kolla lite på TV apparater också, Siba hade ingen och Audo Video inte heller till ett bra pris. Åkte till El Giganten var mycket trafik. Semesterfolk. Där hittade jag en TV med inbyggd digitalbox, platt skärm 20 tum för 3.245 kr. heter DANTAX en dansk. Skall ha den i sovrummet, den tar mycket mindre plats än den förra som började bli dålig, en gul rand. Inte konstigt den har stått på praktiskt taget natt och dag i mer än 5 år och är 8-9 år.

Handlade lite mat och åkte hem med allt, fick gå en extra gång uppför trapporna för att bära upp TVn men det klarade jag själv. Packade upp den och installerade, gick fint men nu måste jag få ordning på kanalerna så de kommer i följd men det får jag göra i morgon. Har läst i brukanvisn. och kollat lite på TVn. den fungerar.
I morgon skall jag prova installera programmet Dazzel recorder pinnacle som kopplas mellan pc, video och så till DVD skivan. Skall bli skönt att få överföra mina egna videofilmer till DVD skivor så jag kan bevara dem och göra kopior för framtida behov. Carola finns ju där så det är extra viktigt att det går bra. Intressant se hur det fungerar. Klarar det nog alldeles själv, som allt annat med datorn.
Det finns så bra saker nu ex. en kombinerad Video och DVD spelare, bara sätta in videobandet och en DVD skiva och trycka på en knapp. Men den är betydligt dyrare men lätt och bekvämt.