måndag 19 november 2012

601. En lite annorlunda morgon

Onsdag den 7 nov tog min läkare bort ett sår som han kallade en slags hudtumör och sydde 2 stygn. Torsdag den 15 tog sköterskan bort stygnen. Allt var ok till söndag då jag kände det inte stod rätt till.
Då jag kollade på magen där det opererades bort var där varigt och såret var vid öppet.
Rengjorde själv med steril gasbinda, (skickade ett mail till vårdcentralen om en akut tid på
måndag). I alla fall vaknade jag tidigt förstås och låg och väntade på att klockan skulle bli 08.00 för jag hade bestämt mig för att ringa också.

Så här gick det till:
Dessa jädra telefonsvarare överallt. Sände ju iväg ett mail till vårdcentralen i går angående mitt infekterade operationssår. Men tänkte jag skulle ringa också. Så klart allt är elektroniskt, en röst som säger söker du för si eller så, tryck 1... osv och nästa skall du ...? tryck si...? Tryck in ditt födelsenr.... om inte vänta och få signal för att prata in ett meddelande, lämna namn telefon nr så ringer vi upp...!!? Till slut lessnade jag ...efter att gjort allt detta. Så jag tog helt enkelt och åkte till vårdcentralen, tog en nummerlapp för turordning, kö, till reception, fick syn på distriktsköterskan i korridoren och gick dit, ropade på henne och förklarade mitt dilemma med såret som gått upp, fick genast komma in på ett rum där hon kollade såret rengjorde ordentligt och plåstrade om, såret kommer läka men bli ett bra mycket större ärr. Får instuktion hur jag skall sköta och behandla själv. Tillbaka till reception för att betala, mitt nummer hade förståss redan ropats ut men jag kilade mellan, visade upp min nummerlapp och betalade. Allt detta var gjort på en kvart. Sedan ner till apoteket som öppnar 09.00 och fick vänta några minuter innan de öppnade, för att inhandla diverse vårdprodukter för såret och naturligtvis hade de inte hemma det plåstrer och sårkuddar jag behövde utan måste beställa, kommer i morgon. Suck.


Tur jag fick en extra av varje av sköterskan. Sedan in på Coop affären och passa på handla lite och var hemma igen vid halv 10. Suck, pust och stånk. Jädrar i den va mycket jag hann med på kort tid. Jo, höll på glömma när jag stod där inne i apoteket ringer mobilen och det var tidsbeställningen från vårdcentralen som ringde upp mig om en tid, så jag berättade att det hade jag redan fixat. Hahaha. Allt fungerade ju i alla fall.

Här sitter det inte fast det som går att röra på, dvs huvudet o benen när det gäller. Tjoho, med lite fräckhet kommer man en bit. Bestämd och gåpå är vad som gäller idag i vården och annat nu för tiden.