lördag 25 december 2010

507 Julafton 2010

Startar dagen med fika och julgröt här hemma och packar allt jag skall ta med till Sonen med fam. och så iväg först till kyrkogården för att tända ljusen till min älskade dotter.
Fortfarande kallt ute omkr.-25-28 gr här nu på dagen (Midlanda flygplatsen där temperaturen mäts).
Tog på mig rejält och åkte till kyrkogården vid 14,00 tiden, bilen stå och gå, låste den, medan jag gick till Carolas viloplats och tände mina ljus, tog med en lykta som är likadan som den andra som hänger där, ställde ned den med batteri, tände ytterligare ett ljus med lock, där stod redan ett tänt ljus, tog några kort också.

Sedan raka vägen till Alnön föra att fira julafton, vi var 5 vuxna och så lilla Miranda, mormor, farmor,  lilla Miras moster och så föräldrarna förståss.
Vi drack alkoholfri glögg och efter ett stund blev det tid för julmaten. Vid middagen ville Mira krama både mormor och farmor samtidigt, vi satt båda på var sida om henne, så min son tog ett kort på oss och lilla goa gulltösen.

 Mormor vänster, lilla Mira och så farmor höger (jag)
Tomten fick lite julmust

Efter maten blev det jultomten, sonen åkte och "handlade ***" , sade vi till Mira, hon var så glad inte alls rädd för tomten hon fick ju en massa julklappar och tomten fick en kram, hon kom till mig för att få hjälp att ta av snören resten klarade hon själv att ta av papperet. När tomten gått kom hennes pappa och då måste hon ju berätta att tomten varit där, han sa, ja då var det honom jag såg där ute, han gick in till några andra barn också.

Måste sätta på motorvärmaren hos min son så bilen skulle bli någorlunda varm och starta eftersom det var så kallt -22 gr, dags dricka kaffe och äta risalamalta, gott och väldigt mätt blir man. Klockan var över 21.00 lilltösen var fortfarande vaken men trött. Dags för mig att åka hem.
Bilen startar men så kallt, burrr, det är inte mycket trafik den tiden men en och annan ändå. Klockan var närmare halv 10 när jag var hemma. Blev en fin julafton där Mira är huvudperson, det enda lilla barnet så hon fick leka med mormor o farmor istället.

Men gode gud så jag saknar Carola min ängladotter och jularna från förr, vi skulle ju fira jularna tillsamman alla mina barn och barnbarn, varför fick det inte bli så...gör så ont, så ont.