onsdag 26 oktober 2011

555. Dopdagen för min sonson

Åkte iväg till Alnö stora kyrka strax efter 12 var bland dom första där. Klockan 13 skulle dopet vara. Tur med vädret hade vi var soligt och fint. Det blev mycket folk, släkt och vänner från bådas sidor och många barn. Det skulle bli dubbeldop, för vänner till min son och hans sambo har också fått en son några månader innan min sonson föddes och de beslutade slå ihop dopen.
En fantastisk kvinnlig präst, hon är även prost, som använde sig av de 2 småflickorna vid dopet de fick torka av sin egen lillebror efter dopet. En av den andra mammans systerdöttrar sjöng solo så vackert. Min sondotter dryga 3 år 8 mån stod och vaggade i takt till musiken så gulligt. Båda små killarna var tysta och snälla fick känna på vattnet först innan prästen blötte deras huvuden och döpte dem och små flickorna
fick torka sin lillebror.
Prästen tog varje nydöpt barn och visade upp och gick sedan nedför kyrkogången och visade alla den nydöpte, var hel otroligt fint. Jag har aldrig sett någon präst gjort så förut vid ett dop.
Småflickorna skötte sig alldeles utmärkt och de små babypojkarna var alldeles tysta de med. Till och med de andra småbarnen som satt i bänkarna med sina föräldrar och var från 1 månads ålder och uppåt.
4 st småpojkar har fötts i vänkretsen kring min son och hans sambo, en i januari, en i april, en i juni och
en i september alla samma år. 3 av dem har en flicka förut på 3-4 år gammal. En var första barnet.

Sedan bad prästen varje mormor och farmor från de små nydöpta barnens sida att resa sig upp och prästen sa att endera fick vi sjunga eller ta emot dopbeviset och rama in och den andra betala ramen parvis för varje familj. Någon sång blev det nu inte.
En mycket fin dopdag och verkligen trevlig, avslappnad och ljus och glad dopdag.

Därefter åkte vi alla till ett värdshus STORNÄSET där det bjöds på tårta och kaffe och så gåvo paketen öppnades och visades upp, även småflickorna fick nåt. Flickorna var exakt lika klädda och hade samma håruppsättning. Otroligt söta var de och väldigt ovanligt dop som jag aldrig upplevt.

Jag både fotade och filmade.

Min son och hans kompis har spelade hockey i samma lag ett antal år och umgås fortfarande.


Min lille sonson

 Min sons kompis lille son