fredag 6 mars 2009

214. Barnvakt


Kortet är taget i maj 2008

Idag på förmiddan var jag barnvakt till mitt lilla barnbarn 1 år som jag är farmor till.
Jag var där dryga halvtimman innan medan min son och svärdotter gjorde sig i ordning för att närvara vid min svärdotters mormors begravning.
Den lilla och jag hann krypa omkring och leka lite men hon var så trött så jag tog henne i famnen och satte mig i gungstolen i barnkammaren och gungade sakta och nynnade och hon somnade. Hon sov redan innan de gav sig iväg halv 11. Strax innan kl.12 kom min son för att hämta henne för gammelmorfar ville ha henne med på kyrk kaffet efteråt och då hade hon nyss vaknat. Så jag satt där med det sovande barnet i gungstolen och bara njöt och tittade på de små händerna och upplevde mina barn när de var små.
Så det var den lättaste barnpassning jag haft. Gammelmorfar är så glad i den lilla, hon är hans stora tröst nu när han förlorat sin maka. Tänk vilken förmåga små barn har att lätta upp ett sorgset sinne.
Min son mådde inte så där bra, för hans del återupplevde han sin egen systers jordfästning och jag förstår honom så väl, jag kände av hans känslor.
Den lilla gör mig också gott när jag kan umgås med henne. Hon är så snäll och go.

Vädret ja, det töar och är bara vägar men lite blött men snön har vi kvar den tar det tid att töa bort så vägarna kommer att bli väldigt blöta och smutsiga när det väl sätter igång men än är det ett tag till vår.