torsdag 29 augusti 2013

626. Fest o nödvändigheter

Fredag 23 aug var jag och mina syskon bjuden på surströmmings hos min syster och svåger. Deras sommarnöje är husvagns sommarstället där de får hyra en plätt mark och ställa sina husvagnar och bygga till en friggebo och soldäck, plantera året om. Blir som en slags sommarstuge idyll fast med
husvagn så där försvinner en del därifrån och nya kommer. Allt är strikt upplagt och det finns regler och bom så ingen obehörig tar sig in med bil.
Jag körde själv med min bil de andra kom allt eftersom, vi är 4 syskon m respekt. jag är singel men mor 92 år var också med.
Ett glatt gäng jag och  svägerskan drack inga starka drycker för vi körde, andra fick ta sina öl till strömmingen och nubben förstås. Mycket prat och skratt o sång till nubben och surströmmingslukt, det är ett pratglatt gäng men en del historie berättelser och gamla minnen.
Det blir verkligen surrigt och svårt höra vad alla säger så det blir lite tokiga kommentarer ibland.
Men trevlig tycker jag, doften sprider sig och den kan verka obehaglig för den som inte gillar surströmming varken jag eller min svägerska äter surströmming men har inga problem med doften vi är ju uppväxt med det här uppe i norr.
Tårta o kaffe på det och  klockan blev mot 19 och jag kände att jag var mogen åka hem, mamma skulle åka med mig för jag skulle skjutsa henne till äldreboendet. Men när vi skulle åka så bestämde sig brorsan o svägerska att också bryta upp vi hade trots allt varit där mest hela dan, tur med vädret hade vi soligt och skönt men svalt mot kvällen. Svägerska körde deras bil och jag min bil med mamma vi åkte alla till mammas boende och såg till hon kom in och i ordning innan vi åkte var och en till sig.
En bra dag synd bara att jag inte hann ta kort av flyget som flög över våra huvuden så vi såg undersidan på flysplanet som skulle landa på flygplatsen inte lång därifrån husvagnsplatserna, så lågt att det nästan var otäckt, precis strax ovanför talltopparna, det hade varit kul att få en bild på, men tyvärr hann jag inte för det gick för fort innan jag fick tag i kameran.


 Sträckan kvar innan jag är framme har redan avverka mer än den som syns här
rakt in i skogen ligger det
 Framme mor, bror o svägerska
 Inspektion av snappsholken
 Här är talltopparna flygplanen flög över
 Dukat och klart för festen burkarna öppnade och sprider sin väldoft!!? För somliga i alla fall.
 Törstig blir man ju av den salta surströmmingen