söndag 28 juni 2009

290. Barnvakt fredags


Min son ringde torsdagkväll frågade om jag kunde vara barnvakt för lilla Mira på fredag, själv jobbar han vardag som helgdag men slutet veckan börjar semestern och då skall de åka alla 3 till Cypern på en vecka. Om jag är orolig? Ja väldigt mycket orolig är jag,kommer nog knappt att kunna sova och tänker på dem hela tiden. Självklart ställer jag upp som barnvakt de timmar Miras mamma behöver för att åka och ordna en massa inför resan.
Soligt och varmt var det. Mira och jag var ute och gick och satt på bron och pratade hon härmar alla ord man säger och är bara 1 år och fem månader i slutet på denna månad. Hon är så otroligt lättsam och glad och pratsam, farmors lilla hjärta, tänk så underbar min dag blev med henne, hon får mig att må så bra. Men dessto tommare känns det när jag kommer hem trots att jag är så hemskt trött är ju inte så tränad längre med att ha småbarn blev en 4-5 tim men jag gör vad som helst för att få vara med den lilla.
Så kom hennes mormor också så hon fick rå om oss båda. Tog ett kort på oss 3, farmor, mormor och Mira.
Hon är en av solarna i mitt liv, de övriga barnbarnen är ju vuxna och behöver ingen mormor som barnvakt. Men självklart älskar jag att träffa dem med.
Nu är jag så trött, så trött.

På fredag morgon innan jag åkte, hörde jag på nyheterna om Michael Jackson som lämnat denna värld och in i evighetens värld, inte heller han var så gammal. Ett tragiskt liv men en duktig sångare och dansare.
Klockan är sent så nu blir det godnatt.