torsdag 30 december 2010

508. Ett nytt år närmar sig

Åter en dag har gått och snart kommer ett nytt år, några förväntningar har jag men på samma gång så blir det längre och längre sedan jag träffade min Carola. Tankarna kommer och går och minnen dyker upp från tiden då hon och mina andra barnen var små. Det är fina minnen och svårmodet får mig att bli så sorgsen.

Middag i dag för son m familj de kom vid halv 4. Mira barnbarnet, snart 3 år, säger när hon kommer hit till mig: Vad fint du har farmor,så gulligt sagt. Hon ser smällkaramellerna under min gran och tror det är julklappar, jag förklarar vad det är och vilka som gjort dem. En av dem har hennes pappa gjort när han var liten och en har faster C gjort och en har faster Carola gjort, den faster som hon aldrig fick träffa, ett namn som hon också fått.
Mira vill se på Bamse på datorn så vi tittar och så på roliga katter. Sedan går hon och jag och hämtar var sin glass de andra vill inte ha.

Ställer sig på köksstolen och vill torka med disktrasan på bänken, det får hon göra, när de skall åka hem säger hon att hon vill stanna här och hjälpa mig med disken och torka för det är roligt i den åldern.
Hon klär sig själv och hon och hennes pappa åker hissen ned, det var kul. Hennes mamma tar trapporna.

Jag går ut på balkongen och ropar, Hej då och vinkar, då säger hon, Akta så du inte ramlar Farmor. Lilla sötnosen.
Det blir tomt och tyst när det åkt och jag är så trött så jag somnar en liten stund