onsdag 18 februari 2009

202. En bland de första drömmarna

Dröm om Carola natten 10-11 april 2006 mellan. 02.00-04.00

Var i ett hus och jag ropade hela tiden på Carola, visste hon fanns i en annan värld jag kallade hela tiden på henne, hon kom motvilligt,sa inget bara svävade omkr.Min äldsta dotter kom svävande också men jag sa du lever, du måste gå tillbaks till de levande. Och hon försvann.
Carola försvann också efter en liten stund så jag började ropa igen hela tiden, så låg hon plötsligt bredvid mig i sängen jag höll i hennes handled, så ropade
jag på min mamma, sa hon skulle komma och se att Carola var där men hon kunde inte se henne, men Carola började försvinna, hennes gestalt blev bara tunnare och tunnare, jag höll fortfarande i hennes handled som blev så tunn och genomskinlig. Hon sa inget kändes som hon inte kunde eller ville stanna. Så var hon borta igen och jag vaknade och tyckte jag fortfarande höll hennes handled i min. Jag skakade i hela kroppen och storgrät, var så hemskt, jag kunde inte hålla henne kvar, fast jag försökte.

Men jag såg hela henne i drömmen hon hade en ljusblå lång klänning på sig men hon var inte i vår värld längre.
Saknaden är så enormt stor och drömmen så verklig, men jag visste att det inte gick att hålla henne kvar, ont, ont gör det. Prata med mig min älskade dotter säg att du har det bra. Du är så långt borta.

Den här dikten fick jag av en vän.

Det finns ingen sten så tung
som sorgen vi känner.
Det finns ingen ros så vacker
som minnena av dig
(Maud Larsson, Älvsbyn)

201. Nya länkar

Jag har lagt till nya länkar som handlar om några personers kamp mot cancern. Där kan man följa personen själv och från en anhörig, det beskriver den kamp som även min dotter hade.
Jag hoppas verkligen det kommer nya metoder för denna sjukdom, för min dotter är det för sent men jag känner verkligen för dem som blir drabbade.

Länknamn.
Sabinas kamp
nellymamman
Lotta cancerpatient "Vimmelmamman"