måndag 18 januari 2021

691. Inte slut ännu

Nu är julen slut och nytt år har börjat. Julen var snöfri och mild + grader. Ovanligt ja, men tiden nu, är på alla vis ovanlig och skrämmande. Pandemin fortsätter och smittan fortsätter eskalera efter julhelgerna. Folk inser inte, att vi inte kan göra allt, som vi hade friheten att göra innan covid-19. Det är skrämmande hur folk beter sig. Hänsyn till andra finns inte i deras egovärld. Vilka drabbas hårdast? Jo, gamla och de svaga och sjuka. Så lite som begärs och ändå inte följs. Hålla avstånd, inte åka kommunalt i onödan, stanna hemma, inte samlas mer än 8 mm. Visst är det tråkigt men bättre det än bli sjuka och till och med dö.

Jag använder visir, men mest munskydd och handskar när jag handlar mat och håller avstånd. Det är viktigt för mig att hålla mig frisk och inte utsätta andra för fara. Åker enbart och handlar mat, och då på mer säkra tider, då det är minst risk för mycket folk. En gång i veckan.

Den 11 januari kom snön och ovädret samtidigt, varar några dagar. Men de är normalt här. Och på samma gång kommer kylan. Minus -5 gr till att börja med, sedan -11gr och så några dagar nu med -14-15 gr. Otänkbart för mig, att ta bilen och åka till nån affär. Dessutom startar den inte. Jag har sonen, som kommer och startar den åt mig, men eftersom jag har problem med lungorna, så kan jag ändå inte gå ut i kylan.

Vaccinering är på gång. Men de första, som får vaccin är de på vårdhem, äldre boende och som har hjälp i hemmet, samt vårdpersonalen. Jag tillhör det äldre 70+ inte helt frisk, men sköter mig själv med allt. Jag får vänta, nån gång i februari i bästa fall. Inget jag kan påverka. Men det blir ett självklart "Ja" till vaccination.

Jag roar mig med lite släktforskning, så tiden går fort ändå. Intressant faktiskt och har fått ihop en hel del av släktleden. Det mesta har jag sökt själv, i kyrkoböcker utan hjälp eller kostnad. Har stor släkt i Norge och här i Sverige. Har även testat webbsidor som, MyHeritage, men får mycket av det jag redan vet. Betalar inte för nåt som jag redan har.

Håll er friska, alla ni ute i världen. Det måste bli ett slut på pandemin.

💓🙏🌍

Amaryllis en gåva till jul från min syster

Min så saknade dotter, ännu en jul utan henne.  


Avatar på mig själv, en förskönad verson

Jag själv framför datorn, nyårsafton 2020-2021, med video kontakt, med  mina barn och barnbarn. Det blev riktigt trevligt faktiskt, med uppvisning av våra olika middagar, småprat till 12 slaget och ett GOTT NYTT ÅR