tisdag 7 juni 2011

542. Solen tillbaka

Skönt nu har vi haft sol och bra väder ett tag och det skall hålla i sig åtminstonde t o m fredag. Bra det för då blir det studentfest för min systerdotter och många andra antar jag.

Maj månad har gått och lite bättre är det men inte mycket. Min svärdotters morfar gick bort Söndag morgon och det fick mig att åter igen minnas det svåra. Allra minsta lilla får mig ned på knä, varför kan det inte kännas lite bättre nu efter dessa år som gått sedan jag förlorade min dotter, men så är det inte, känns inte alls bättre.
Det som jag ser fram mot nu är att jag snart skall bli farmor igen. Det kommer att lyfta mig och jag skall vara barnvakt till mitt, just nu yngsta barnbarn, medan de är på förlossningen. Så en dag snart ringer de, kanske mitt i natten och då är det bara ta bilen och åka iväg för att ta hand om barnbarnet. Underbart med småbarn men så fort de växer. Lilla Mira blir storasyster. Blir spännande att få höra vad det blir, en pojke eller flicka för de har valt att inte veta denna gång. Det viktigaste av allt är att allt går bra.

Mycket helger nu, snart pingst och så midsommar, sen vänder det och blir mörkare på kvällarna igen. Semester för de som arbetar.