lördag 20 oktober 2012

590. Regn regn

Nu har det regnat var eviga dag i veckor och att hösten är här är det ingen tvivel om och nu är det bara snön som fattas men eftersom det regnar varje kväll så blir det inte trevligt på vägarna om det skulle bli kallgrader för då blir det halka.
Det är så mörkt på hösten tidigt kvällarna och de avlövade träden ser så nakna ut, alla har inte tappat löven men nära på.
Själv mår jag bra, visst lite känner jag ju av sjukdommen men är mycket bättre än jag varit på länge när det gäller andning och hosta. Hostar knappt nåt och det är väl tack vare att jag slutade röka det gjorde verkan direkt. Suget finns där men jag lyckas hålla mig rökfri, man får vända på tänkandet och ta fram det positiva med att sluta, för det första och viktigaste är att jag mår så mycket bättre även om jag är trött och inte har den energi som en helt frisk har i min ålder, för det andra så sparar man en massa pengar som jag kan använda till annat. Orken är bättre och så skall jag, är ett måste, vaccinera mig för influensa och lunginflammation, har tagit reda på tid och plats genom vårdcentralen.
På måndag skall jag åka till däckverkstan där jag förvarar mina däck och de skall skifta om till vinterdäck. Så väldigt skönt att slippa rulla ut och in däcken från källaren ut till bilen lyfta in och ut dem, numera hyr jag en plats där och får dem skiftade på plats. Skulle nog aldrig orka att lyfta dem in och ut i min bil numera.

Tror jag skall ta mig en tur till Birsta köp centrum och besöka lite affärer och kanske shoppa lite till veckan. Men blir det oväder eller nåt så kan jag vänta med shopping för tid har jag ju, jag menar, jag behöver inte passa några tider.

Så här såg det ut idag när jag tittade ut från balkongen det var ett märkligt mönster på vattnet som jag inte kunde låta bli att ta kort på, för timmen innan så låg vattnet spegelblankt.
Det märkliga var att mönstret på vattnet kom mot där jag står på min balkong som är mitt emot (inte de balkonger som syns till vänster), bilden är in Zoomad så avstådet är längre till Alnö än det verkar på denna bild.
Naturen gör sina egna mönster och konstverk.