tisdag 6 december 2011

559. Julen kommer med stormsteg

Nog har det varit en märklig höst och nu vinter ingen snö bara lite puder på backen som inte täcker nåt. Varmgrader har det varit och ibland några grader kallt mot natten.
Förra veckan var jag barnvakt en stund till lille sonsonen som snart blir 6 månader, lilla Mira går på dagis 3 halvdagar i veckan.
Och så förra torsdagen åkte jag på årets förkylning med jobbig hosta, snuva och lite feber som tur är blev det inte så långvarigt fast hostan finns kvar. Blev inget gjort de dagarna som jag planerat.
Idag vaknade jag tidigt och åkte iväg klockan 11vilket är ovanligt, åkte till Birsta som jag gått och dragit på nu ett tag. Det var inte så mycket trafik eller folk. Första besöket blev IKEA och sedan blev det Birsta City stötte faktiskt på en fd arbetskamrat där. Trevligt. Sedan besökte jag BarnensHus för att köpa julklappar till dom små barnbarnen, de äldre barnbarnen får pengar som vanligt. Sedan besökte jag Rusta och handlade lite små saker där med. Klockan var 15 innan jag var hemma igen.
Hungrig och trött men lättad över att jag gjort bort att handla.
Har städat det mesta förut och bytt gardiner överallt nu gäller det bara att få energi för att baka.
Jag tycker bättre om att städa än att baka men till jul skall det ju vara lite hembakt bröd både till julbordet och till kaffet.
Som alltid blir det nog jul i år också och både bak och städningen blir klar.
Önskar julen vore över men det roliga numera är att se de 2 yngsta barnbarnen på julafton.
Det har blivit så annorlunda nu sedan vi miste Carola, inget är sig likt, saknar henne så hemskt och jul är en familjetid. 7 år och 7 månader har gått sedan vi förlorade henne och lika många jular där hon saknas. De små barnbarnen har aldrig fått träffa sin faster och inte hon dem. Jag hoppas och tror att hon kan se sin brors barn från sin himmel.