lördag 1 maj 2010

442. Idag maj månad, vårmånad

På torsdag 29 april var jag och tände ljus och kunde ta bort allt det som varit fastfruset under vintern och luckra upp jorden, skall göra fint nu i veckan, plantera lite penseer där för de kan klara kalla nätter ganska bra. Beställa en vacker rosenbukett till Torsdag 6 maj att sätta hos henne.


Fredag den 30 april 2010 Valborgsmässoafton sista dagen i april. Dagen då det firas att våren kommit en ny månad börjar, vårmånad. En sorgens månad för mig men ändå skall det ju vara en vacker månad ute. Nästa vecka har det gått 6 år sedan jag miste min dotter Carola, då vi alla hamnade i chock.
-----------------------------------------
Valborgsmässoafton
Vid halv 2 åker jag till Alnön till min son o barnbarnet Mira 2 år 3 månader skall passa henne medan min son städar upp ute. Men först skall hon vänja sig att farmor kommit sedan tar det inte många minuter förrän hon sätter sig hos mig och vi kramas. Härligt. Vi fikar tillsammans och så klär vi på oss och går ut alla 3. så klart är det farmor som skall klä på henne. Miras mamma jobbar idag.
Mira och jag tar promenader uppför och nerför backar för de bor på en ganska brant sluttning och hon gillar att promenera där vi går först uppåt och så nedåt men när vi skall gå tillbaka blir det tvärstopp nere i backen hon ville inte, då föreslog jag vi skulle gå baklänges uppför och se det var en god ide, så hon och jag gick sakta baklänges uppför backen hem. Sedan blev det till att gunga för det gillar hon och hon bestämmer att farmor skall gunga hon med.
Sonen städar ute på gården och gödslar gräset medan Mira och jag gungar och han sätter upp nya gungan jag tar kort, och han tar kort på oss två i gungorna.


Sedan hjälper jag och Mira till lite med samla ihop riset de sågat ner från häcken och lägga i en hög.
Miras mamma kommer vid 4-halv 5, hon skall till kyrkog. för att tända ett ljus för sin mormor som ligger där och har födelsedag idag. Jag och Mira följer med. Det blir svårt för ak så jag och Mira går omkring så hon får vara ifred en stund vid sin mormors viloplats, Mira vill att jag skall lyfta ut henne från bilen och bära henne in när vi är tillbaka. Jag skall åka hem och ak.s syster kommer,det blir bra för annars brukar tösen bli sur för att jag åker, som alltid stannar jag till framför köksfönstret med bilen så att hon och jag kan vinkar till varandra.
Känner mig trött nu när jag kommit hem, börjar ömma i kroppen har ju burit Mira och varit ute mycket idag är ju inte så van. Men det är som balsam för själen att få vara med henne.
Kallt i luften strax under +10 grått men inget regn.
------------------------------------
1 Maj. Ingen värme idag heller men det har varit soligt idag på eftermiddan och i kväll. Känner mig lite rastlös. Hoppas på värme nu och en solig sommar, behöver all den energi man kan få av sommar och sol för det har varit en jobbig vinter.