måndag 15 juni 2009

281. Firande


Söndag
Ösregn idag. Väldigt trist väder.
Dukat bordet och tänder några ljus. Sätter mig på balkongen ser att A (Carolas dotter) med kille kommer och hundvalpen Max klockan är halv 3. Hon har blommor till mig, tack kära barnbarn A . Den lille hunden tittar nyfiket runt (Jack Russel)men är lugn. Tar man hundvalpen i knä somnar han.
Vi ser från balkongen att min son med sambo och barnbarnet lilla Mira kommer.
Mira blir överraskad av att se hunden, den är ju så liten, mycket mindre än hon, tar ett tag innan han får komma nära.
Jag fick present av dem också fast jag hade sagt, ingen uppvaktning.
Vill bara umgås med dem alla, barn och barnbarn som bor nära. Så äter vi. Mira sitter en stund i mitt knä och matar mig,kan säga famo. Mira är på ett riktigt bushumör, pratar och går omkring, vi leker lite med webbkameran och sovrummet blir samlingsplatsen, där kan min son o Mira busa på sängen och de andra också.
Så dricker vi kaffe och tårta, en fin fin dag, skratta, prata, liv o rörelse.
De åker iväg efter 5 alla.
Nu har jag ett berg av disk men det får vara tills i morgon. Jag är så trött.

Det finns ett hål, en tom stol, saknaden efter Carola är alltid där.

Carola, jag hoppas du var med oss och att du var nöjd med att vi var samlade, din bror, dotter och brorsdotter med respektive och lilla voven.
Det tror jag du var och är, visst ser du oss därifrån. Hunden Max stod en bit
innanför dörren till sovrummet, vi är köket alldeles nära, rätt vad det var skällde han till högt, han brukar vara tyst annars vet inte vad han såg el hörde .
Älskar er alla, ni som finns här och du som inte syns. Önskar att min äldsta dotter med barn också vore här men för långt att resa.Tack mina kära.

Måndag
Mamma ringer och grattar, jag sa jag gjort ordning mat åt oss två och kommer till henne vid 16 tiden, då kan vi äta tillsammans hos henne och så tårta förståss.
Så min mor och jag tillbringar några timmar tillsammans idag. Hon har svårt att orka med en massa folk och småbarn numera runt kring sig. Blir trött med all rätt när man snart skall fylla 88.