måndag 6 februari 2012

570. Sanna ord

Dessa skrivna ord är sanningen om sorgen efter sitt barn. De tillhör en sida på facebook som heter  Grieving Mothers en mor som också förlorat ett barn. Eftersom vi är en stor grupp med sörjande mammor som mist barn så vet jag att vi delar dessa skrivna ord.



Belong to Grieving Mothers in facebook.


.

569. Vinter

Så kom då kylan, i helgen har det varit -26 gr C här där jag bor men längre norrut har det varit -30 gr C och mera. Brrrr alldeles för kallt för mig med -26 gr C. Februari kan och brukar vara en riktig vinter månad men i år har vi inte lika mycket snö och jag hoppas det inte blir mera än det är nu. Går och små fryser mest hela dagarna, tar på mig massor av kläder trots det inte är direkt kallt inom hus. Jag längtar tills våren och värmen, vintern passar mig inte så bra.

I övrigt går det upp och ned med känslorna, försöker på alla vis att klara dagarna men lätt är det inte.
Visst finns det en hel del glädje också men allt för många tankar snurrar runt i mitt arma huvud. Jag är barnvakt till de yngsta barnbarnen då och då och det ger energi och lugn och jag njuter av att få vara med dem.
Har planer på att måla lite möbler, köks stolarna, en sängstomme mm, men det är alldeles för kallt ännu för jag måste hålla till inne i lägenheten när jag målar, så jag får avvaktar ett tag till.
Måla är en bra terapi för tankarna som jag har svårt att styra i rätt riktning. Tankarna på hur allt blev, tankarna på hur det borde vara men som vi inte har/hade förmågan att göra något för att ändra på, bara hjälplösa se hur allt gick mot livets slut, bara försöka göra det bästa för att göra tiden så bra som möjligt för min dotter in i det sista. Det har gått en lång tid nu men det känns lika tungt och någon tröst finns inte, det gäller bara att försöka leva så bra det går, ta fram de ljusa minnen som finns.