torsdag 6 juni 2013

619. Dansen




618. Bröllopet mm

Skrev i fb. 3 juni
Hej alla, har varit bortrest 4 dar, 2 resdagar omkr.11 tim. resa, en väg. Blir kring 75-78  mil, en väg.
 ............................................................................................................
Dagbok
Torsdag kväll 30 maj
Har packat allt klart. Bara koka kaffet och smöra smörgåsarna för pålägg o sånt har jag i små askar lägga i en frysväska. Fylla på de små flaskorna med vatten också. Packat in allt i bilen,bara att ta på jacka, väska, skor och köra till Alnö till halv 3 som blir utgångspunkt eftersom de andra bor där.

Fredag den 31 maj 2013
Här är det soligt och varmt, har haft fint väder mest hela veckan, nu natten mot fredag åker vi söderöver vid 03.00 tiden, då startar vi vår resa söderut, åker in vid Gävle och sedan mot Örebro. Bättre för dom små att åka vägar där man kan stanna när man behöver. Soligt och fint och lugnt på vägarna eftersom vi åkter så tidigt. Vi är fyra vuxna och 2 småbarn så vi har 2 bilar. Sonen kör min bil och svärdottern kör den större bilen där barnen sitter. Allt har gått bra, kom fram strax före kl.14.00 till min dotter där bröllopet äger rum i morgon.

Lördag den 1 juni 2013
N och R:s bröllopsdag, vi här uppe i norr har inte träffat brudgummen. N åkte till frisören vid 10 kom hem vid 13 tiden såå tjusig i håret.R kom före de andra och bara jag var där i villan, han har åkt 20 mil från där han bor fick hjälpa honom hänga upp kostymen. blev en naturlig träff på grund av det. Sedan fick jag vara dörrvakt medan de klädde sig i olika rum och inte fick se varandra innan.
Blev förståss en massa folk som kom allt eftersom, drygt 60 personer, vigselförättaren kom, en dam, hon heter också Birgitta, vi satt och pratade medan vi väntade på brudparet.
Så satte allt igång det är ett svensk/turkiskt bröllop, brudparet är svenskt men bruden har turkisk far, har foton som jag kan minnas med kan inte skriva allt här. Vigselförättaren hade några dikter hon läste så det blev inte så kort seremoni som det annars är vid borgelig vigsel.

Bröllopet var vackert och annorlunda med det turkiskt inslaget, med trumma och såna där drillljud från kvinnorna och så borgelig vigsel ute på gräsmattan i villan och dans för att hedra brudparet. I turkiet varar ett bröllop i 3 dagar men så blir det inte här. Sedan förflyttade vi oss alla till en bygdegård bara några hus därifrån och där fick vi mycket gott att äta, allt hemlagat, maten lagade männen, min svärson är en mycket duktig kock, min dotter, brudens mor har verkligen bakat massor av gott bröd, småkakor och bröllopstårtan förståss. Min dotter är otroligt duktig på att baka, hon tycker om att göra också.
Så spelades musik och sång av brudens släkt och sedan turkisk dans, den är helt i min smak, de dansar ju i ring typ kan man säga, alla kan vara med unga, gamla o barn, små som stora, det är bara att hoppa in i dansen och ut när man vill. Och alla gäster gick med i dansen, svenska som turkiska. Mycket trevlig, en fin och bra tradition med den dansen som vi skulle kunna efterapa just i sådana sammanhang.
Å så klart brudparet, de är så förtjusande vackra att se på. Mitt eget barnbarn som gifter sig, svårt att fatta att jag nu har ett barnbarn som är gift. Var tar tiden vägen.

Söndag den 2 juni 2013

Vi från norr åkte till Gekås Ullared på söndag och jag fixade det också, hugaligen så trött man blir. Det gäller att passa på när vi besöker min dotter. Vi fick middag hos min dotter och svärson innan vi åkte därifrån mot Norrköping, vi övernattade där på hotell innan vi åkte vidare hemåt, norrut, på måndag morgon eftersom det blev så sent på söndag innan vi kom iväg och det var bäst för barnen.

Vi hann träffa både A.min dotterson och hans flickvän innan vi åkte, vilket äktenskapstycke dess 2 har, låga smal båda och lika varandra till utseendet till o med.
Träffade brudparet en gång till också så jag fick krama om dem igen alla.

Måndag den 3 juni 2013

Vi åkte från Norrköping på morgon kring halv 10 tiden och där var finväder ända fram till Tönnebro ligger norr om Gävle, lite molningt ett tag men bättre mot S-vall, hemma här i Txxxx vid 19.30 tiden, då blåste det rätt kraftigt här hemma och molnigt. Oj vilken resa vi haft men allt har gått bra. Men jag är hemmakär så det är skönt vara hemma på plats igen efter en intensiv weekend, (Bröllop lördag o Ullared, Gekå söndag, phuu) helg, resan började ju natten mot fredag och avslutades måndaf kväll då vi var hemma igen.

Måndag kväll kl 19.30
Hemma här i kväll, plockar ur min bil det mesta och bär in, börjar plocka upp allt från väskorna, kan inte vänta som vanligt, måste ju se vad jag köpt och kläderna är skrynkliga måste hängas upp...phuuu nu känns det i hela kroppen men ett bröllop man minns extra och trevliga personer och ett nytt tillskott i familjen blev det ju också. Snygg och trevlig man som fångat min dotterdotter N.
Tisdag grått och regnar det hela dagen. Men det har varit fint här uppe också medan vi varit borta.