lördag 23 april 2011

535. Långfredag

LÅNGFREDAG
Idag hade jag middag för son med sambo och mitt yngsta barnbarn 3 år. Så roligt när de kommer. Så klart vill den lilla tösen hjälpa farmor lite med att duka bordet och sedan blir det mat och hon gillar faktiskt kålpudding vi var lite osäker på det men det bler godkänt för hon tog om flera ggr.
Sonen skulle sätta in den nya hårddisken i stationära datorn till mig, men det visade sig att det saknades en kabel som jag inte visste jag skulle köpt och så skruvar att sätta fast hårddisken i cassit. Ja, inte lätt veta. Så det blev inget av med det.
Lilltösen ville se bamse och andra barnprogram på datorn så det var bara gå in på youtube och leta upp och så satt hon och jag och kikade, hon bestämde förstås vilka vi skulle se.
Sedan lekte vi lite och drack kaffe och tösen fick glass och klockan drog iväg. Vid 18.30 tiden åkte de hem. Trött var jag men så hemskt tomt det blir och tyst.


Son med dotter (barnbarnet) och mamman på väg hem efter besök hos mig. Jag tog det från min balkong.

LÖRDAG
Hade mardröm vaknade halv 4 på morgon med hopbitna käkar drömde jag stod anklagad för att sörja för mycket för länge och jag försökte förklara för dem som inte hade mist men fick inte komma till tals. Arg var jag när jag vaknade och hade bitit ihop käkarna i sömnen så jag fick huvudvärk. Jag antar jag bearbetar vissa händelser efter min dotters bortgång för oförstående och tyvärr närstående personer.

I alla fall så åkte jag iväg till Birsta och Kjells Compani och köpte det som saknades för att få hårddisken på plats. Den affären trivs jag med väldigt trevlig personal och tillmötesgående och det har allt i dataväg. Inget dyrare där.
Känns som en tung dag idag trots fint väder men dagarna efter jag träffat barn eller barnbarn känns så tomma och tysta, de dagarna har jag lättare till tårar för saknaden efter dem och min dotter som inte finns här bland oss blir så tydlig. Vi pratar ju om henne och minnen dyker upp, vilket är bra för jag vill att vi skall kunna prata.
Påsken ja, vad betyder den för mig i övrigt, inte mycket mer än att jag saknar den som inte finns här med oss längre och att våren kommit en bit på väg, men också att dagen närmar sig årsdagen det 7:e året nu och det känns lika hemskt som alla andra år som gått.
Men jag önskar ändå alla en lugn och rofull Påsk.


Visst är detta en bild av våren och försommaren! Söderöver har den kommit längre än här men det går fort när den bestämt sig för att komma.