lördag 11 september 2010

477. Sorglig händelse

Carolas dotter, mitt barnbarn ringde mig på tisdag 7 sept.
Då berättade hon att Lurvan (Carolas hund) gått bort, hon blev sjuk, jag grät förstås och dotterdottern hade också gjort det, hon ville jag skulle ringa morfar som tog hand om Lurvan för 6 år sedan då Carola lämnade oss och jag lovade. Hon tyckte så synd om sin morfar för han var så lessen.
Jag ringde men ingen svarade men så ringde han upp mig och berättade, han var lessen och olycklig, han hade märkt i helgen att hon hade svårt med andning och ringt vet. söndag och de fick komma på måndag, de togs ett blodprov för infekt. som var positivt, sedan gjordes en röntgen och det visade sig att hon hade en tumör på lungan och något på levern. Sa att de kunde försöka behandla men rekomenderade det inte eftersom hon var så pass gammal 9 år 7 månader och andra alternativet var att hon fick somna in och så blev det, så i måndags den 6 sept.em somnade Lurvan in och gick till Carola hon med, nu har Carola alla 3 hundar där hos sig, de 2 andra som fick ett bra hem hos en god vän, gick 2008 o 2009, de 2 blev över 10 år.
Snälla goa medkännande Lurvan, hon som försökte trösta mig när Carola var sjuk genom att lägga sin tass mot min kind, hon som mötte mig i dörren när vi kom hem från sjukhuset den 6 maj, hela hon var så lessen hängde med hela kroppen huvud och svans.
Finns de som inte förstår man sörjer en hund, ett djur, men det gör man de är ju ens bästa vän och Lurvan var trots allt en länk till Carola på sitt vis, Lurvan var min favorit. Jag tände ett ljus för Lurvan också idag 7 sept.
Så här skriver en som har en valp Nova född 03 från Lurvan och som är assistanthund till sin matte .

Jag har just fått beskedet och försöker smälta. Mamma Lurv - världens finaste Novamamma...! Denna härliga hund som var så självklart trygg och skön att jag verkligen kände att det var just DEN tiken som jag ville ha en valp efter.Jag minns när vi hämtade Nova och Lurvan tillitsfullt petade in sin favoritleksak i G:s hand; det var en kampknut med bara 5 centimeter kvar som hon tyckte att han kunde hjälpa till att leka med.; ) Många som kände Lurvan säger att Nova är den av valparna som är mest lik henne.

Det gör mig glad, just eftersom Lurvan var den hon var. En gång i tiden fick jag lära mig att man ska hänga
upp något som pinglar i vinden för ett djurs själ. Idag klipper vi bort en bit av syrénen så att Basses vindspel
får frihet att ringa för Lurvan.

Klart att en älskad individ lämnar ett gigantiskt tomrum! Tänkte idag på Carolas viloplats och stenen med tassar. Nu har hon dem alla hos sig... 
Tack Å för de fina du skrev och skrivit till mig om både Carola och Lurvan.
Detta är vår Lurvan så klok och lugn och som vi sörjer och saknar alla och speciellt han som tog hand om henne, när Carola inte var kvar hos oss längre, Lurvan avgudade sin husse och han henne.