måndag 11 oktober 2010

482. Höst igen

Ute har träden gulnat och lövträden släpper sina blad som virvlar runt i en dans av blåsten. De ljusa timmarna under dagen blir kortare och kortare. Vintern är i antågande och däckbytet också. Förhoppningsvis dröjer det än ett tag innan snön kommer.
Min förkylning är så mycket bättre en aning hosta vaknar på natten av rethosta kliver upp tar en tesked ren honung som jag äter som den är den lindrar rethostan bra för mig. Hesheten i rösten börjar också bli bättre men finns lite kvar, har väl aldrig haft en så långvarig influensa någonsin så vitt jag vet, hör många säger den är långvarig och så sjuk man blir, ja det kan jag intyga.
I Sverige och världen händer bara otrevligheter, världen håller på att förgifta sig själv, de har kanske rätt ändå de som spåd att världens undergång kommer vi vet bara inte när så det är på tiden det görs något åt allt som det kan bli katastrofer av, av olika slag.
Råheten brer ut sig, empatin finns snart inte, och de rika blir rikare. Våra banker missköter våra surt förvärvade pengar och skatterna vi betalar för skolor, ålders och sjukvård får vi snart inget för.
Vad ger allt detta som sker för signaler till våra barn, våra unga och kommande släkte, det lönar sig knappt att skuldsätta sig med utbildning när man inga jobb får, var skall man då betala sina studieskulder med. Dessutom är det inte alla som har läshuvud, som det heter, utan är mera praktiska.
Idag blev det visst bara negativa saker jag skriver om. Det positiva är att mina barn och barnbarn har arbeten och jag hoppas det blir flera unga som får arbete för nåt måste göras. Allt för många liv går till spillo med den politik de för idag. Arbete, sjukersättning (skandal), sjukvård av alla slag, så många som inte ser någon ljusning som inte orkar kämpa längre. Så mycket sorg och smärta.