torsdag 25 december 2008

158. Tro hopp kärlek

Annandagen, jag måste åka handla för i morgon är jag bortbjuden och på söndag kommer min älskade son med sonhustru och mitt lilla barnbarn på middag.
Den lilla tösen är mjölk allergisk, så jag skall se vad jag kan hitta. Vattkopporna håller på att läka ut nu så hon kan äta duktigt.

Hörde dessa ord på tv.
Även om man inte kan se luften man andas
så slutar man inte att andas.

Jag lägger till dessa ord
Även om vi inte kan se våra älskade barn
betyder det inte att de inte finns här med oss.
Tro, hopp och kärlek bär oss vidare.
Kram alla

157. Ännu en julafton är över



Så var då julafton över och idag är det till att städa upp efter gårdagen.
Dammsuga och diska klart. Ta reda på och kasta julklappskartonger och papper.
Bara nån minusgrad ute. Blev en mindre eldsvåda, ett värmeljus övertände på nåt konstigt vis på Carolas minnesbord men det var bara i själva lyktan som det brann, vi satt alla där så det upptäcktes genast, mitt barnbarns far täckte över för att kväva elden, det var ingen fara för någon annan eller annat, detta var inte ett av de vanliga typen av värmeljus utan ett speciellt för jul, jag hade 2 till lika men de uppförde sig som vanligt men för säkerhets skull släckte jag dem och kastade dem i soporna.
I övrigt inga missöden allt flöt på och jag hade hungriga gäster som nästan kastade sig över maten. Ja, jag säger då det. Den som var mest ivrig att öppna paket var faktist min dotterdotters far, han hade köpt en dator till sin dotter och var nyfiken på reaktionen och så klart måste den provas här hos mig, han och min dotterdotters kille lånade min datorplats och kollade upp allt, ja se karlar.

Känner saknaden efter Carola så stark och vi pratade om henne en hel del. Av någon anledning kallade jag min dotterdotter för Carola, högt, rakt ut och då kände jag att hon var närvarande och de andra höll med, har aldrig sagt så förr.

Men så ont i fötter och kropp man har efter att hållit igång flera dar och särskilt julafton, då sitter man inte långa stunder.
Men jag är nöjd över att det är över.