måndag 30 maj 2016

667. Denna jobbiga dag

Den här dagen har varit förfärligt jobbig. Det finns 2 anledningar till det, trots det är Mors dag.
Det en är, att just idag, 29 maj, så är det min dotter Carolas födelsedag. Och även hon har en dotter, som också har en liten baby dotter. Mitt barnbarn och barnbarnsbarn.
Dessutom, har jag min mor kvar här i livet, hon skall fylla 95 år i augusti.
Så först var jag till kyrkogården i går kväll, med en bukett rosor och tände också ett ljus, för min dotter Carola.
Jag har inte mått så bra de senaste dagarna, så det var ett under att jag orkade till kyrkogården och sedan gå därifrån till bilen. Hela jag skakade och darrade av trötthet. Svårt att andas var det också.

Är trött idag också men hoppas nu att solen och värmen kommer, för det har varit så regnigt och kallt nu ett tag. Det är inte bra för mina lungor, får svårt med andning bara av att gå lite här hemma, försöker träna lite, men hjälper inte så mycket just nu.
Så klart är jag nog också påverkad, av detta tunga med födelsedagen, all sorg och smärta, och då brister det, allt kommer ut i tårar. Det finns så mycket minnen från den dagen hon föddes.

Här är hon i mina armar på dopdagen, 2 månader gammal

Just nu orkar jag knappt med mig själv. Men nu är det som det är och inget jag kan ändra på. Bara att kämpa vidare, med det liv som blev, att var nöjd med det man har, det är trots allt mycket värdefullt, dem som finns här, är de största gåvor man kan få och har.


Så här står det: När gud inte kunde vara överallt uppfann han mamma! Så därför...

GRATTIS på MORS DAG ALLA MAMMOR.

En mamma är vi hela vårt liv, även till det barn vi förlorat.