tisdag 15 april 2014

638. Påsken här..

Påsken är sen i år men våren var tidig trots att värmen inte kommit än så är all snö borta och (sundet)
havet här nedanför fritt från is sedan ett bra tag. Ingen grönska än men blir det varmt en dag så lär de spricka ut på en del träd, man kan förnimma en aning av gulgrönt på en del träd.
Sonen med familj har åkt till fjällen för att fira påsken där och åka lite skidor. Själv skall jag inte göra något särskilt. Skall köpa en kruka med påskliljor och ställa på min dotters viloplats på kyrkogården som jag brukar. Har städat upp där lite men det är fortfarande tjäle (fruset) i marken så det går inte att plantera något. Men det går ju bra att ställa krukor där med blommor som tål frost.
I övrigt går dagarna, jag tycker tiden går för fort men den går ju inte att hejda. Skall bli skönt när man slipper de tunga vinterkläderna och att bara kunna ta på skor och gå ut, utan jacka.  Skönt sitta på balkongen och njuta av värme och sol, jo det går ju sitta där nu med när solen tittar fram där, kanske ta en kort promenad för mer orkar jag inte, tyvärr. Den här vintern och våren har tagit hårt på krafterna. Bara att åka för att handla är påfrestande och jag får svårt med andningen, jag hämtar mig ändå rätt snabbt när jag får sätta mig en stund men det blir kanske lättare när vädret blir varmare.
Det är bara att gilla läget. Finns så mycket jag skulle vilja göra men kraften räcker inte till när jag skall lyfta och bära saker. Lite i taget blir det och jag har ju mycket egen tid så ingen stress.
Men trots allt, jag har min glädje i barnen och barnbarnen. Tyvärr så påverkas psyket mycket av att 10 års dagen av min dotters bortgång snart är här. Det går inte komma ifrån att jag mår psykiskt väldigt dåligt då allt rasar samman, allt kommer över mig igen och jag är tillbaka till den tiden den dagen. Det går inte att beskriva i ord hur ont det gör för orden finns inte de räcker inte till.

TREVLIG PÅSK ALLA