torsdag 14 juni 2018

679. Äntligen vår o sommar

En varm vår, mycket sol, inget regn. Här behövs regn, mycket regn för det är torrt överallt.
Ja, vad har hänt. Jo, jag har haft stora problem med min mage. Senaste förra veckan. I december sökte jag läkare efter en jobbig magperiod. Läkaren tog prover, skrev remiss till CT röntgen. Blodprovet visade att jag hade alldeles för låg Kalium nivå 2,7 ,vilket är på gränsen för inläggn. Den kan bland annat påverka hjärtat, njurar och cellbildning i kroppen, så man kan få stora problem med hjärtat. Jag var så hemskt svag, orkade inget. Fick Kalium tabletter utskrivna och de gjorde sin verkan.
Diagnos IBS, inga synliga fel på tjocktarm, njurar o lever o körtlar såg bra ut. Men de såg ingen blindtarm, frågade om jag op den. Nej, det har jag inte. Den var förmodligen så liten, så den inte
syntes 😊 Så nu skall jag vara försiktig med att äta för mycket fibrer, en del säger mer, andra mindre.
För mig gäller mindre. Jag lagar min mat, med grönsaker och äter mycket potatis, potatis är nyttig, med många bra egenskaper bla kalium. Jag får prova mig fram helt enkelt, men IBS är en lurig sjukdom, spelar ingen roll, hur noga man är, så kan ett anfall komma ändå, utan varning. Mina är otroligt smärtsamma, magkramper som håller på i 4-7 timmar, och jag får på samma gång kräkningar.
All kraft jag har, rinner ut med diaree o kräkning. Sist rasade jag ihop och ramlade raklång, fattade inte själv vad som hände. Bara låg där på golvet, helt plötsligt. Men märkligt nog, slog jag mej inte, kändes som jag landade mjukt. Tog mig upp själv. Inte ett enda blåmärke eller annat syns. Jag måste haft änglavakt. 😇 Men jag får vara försiktig några dar efter, tills jag samlat kraft igen. Jag tappar tyvärr i vikt, vilket inte är så bra, eftersom jag behöver mina kilon, jag är inte överviktig precis.
Familjen växer. 💗
Yngsta barnbarnet har fyllt 7 år.
Mina 3 barnbarnsbarn är nu 2,8 år, nästa 2,5 år, nästa fyller 1 år, och det skall komma en till nu, om en vecka. Helt underbart. 💟

PS. Våren kom redan i början av maj faktiskt, efter en hård o snörik vinter.

Maj är som vanligt en väldigt jobbig månad för mig. De var då jag miste min dotter, i början på månaden, sedan kommer morsdag, och hennes födelsedag, i slutet på månaden. Där ligger också hennes sambo nu, sedan 2014. Min dotterdotters båda föräldrar. Sorgligt är det, för oss och för henne, en stor förlust i så unga år.

 Min älskade saknade dotter, du finns alltid i mina tankar vart jag än är. Saknar dig oändligt.  💖

29 maj 2018 💕