söndag 1 november 2009

362. Alla helgons helgen Sammanfattning

Fredag 30 okt 2009
Har gjort hjärtat klart lyser inte så starkt de är så små dioderna men får duga. Tar mina kassar med ljus och hjärta och " krans" och åker till kyrkogården strax före 15, en hel del folk där och ljus är tända hos min Carola.
Jag tänder mina levande ljus. Sätter dit mitt hjärta och den "krans" jag har med och så tänder jag de 2 kloten som går på batteri och som skiftar färg hela tiden, tycker nog det blev rätt bra, platsen liknar i alla fall ingen annans, tog ett par kort. (Se föregående bilder nedanför)
Såg en kvinna komma från en plats längre ner där en ung flicka på 18 år ligger. Har inte lyckats se någon där förut. Den graven fanns där några år före min Carolas.
Kvinnan ser sammanbiten ut. Jag inväntar henne när hon går därifrån och, frågar om det är hennes barn, hon bekräftar det, så jag ger henne en kram och vi har båda tårar i ögonen, vi pratar lite om känslorna man har,
hur saknaden alltid finns där oavsett åren som går.
Hon säger - Jag skall träffa henne igen det vet jag.- Jag instämmer, och sa att ingen kan ta den tron från mig. Åker hem, tungt är det.
Vid 17 tiden åker jag tillbaka till Carolas plats, det är mörkt och alla ljus brinner så fint i mörkret och mycket folk där nu också. Tar några kort igen.

Lördag den 31 oktober 2009
Alla helgons dag
Åker iväg strax efter 14, tankade bilen först och sedan till Sörb församl.hem. där är öppethus idag. Skogskyrkogården där min dotter har sin plats ligger där. Jag gick in och träffar K som finns där med vårt Febe bord. K och jag pratade lite, en kvinnlig präst kom fram och hälsade på mig och satte sig och pratade med mig en stund. Det finns 3 kvinnliga präster här. En manlig.

Febe.s bord, prästen och K. som är pension.diakonissa
Fick veta att hon skulle hålla minnesgudstjänsten kl. 16.00 det är då alla namn läses upp på dem som gått bort under året och K miste sin man i år och har också förlorat ett barn.
Jag klarar inte att vara med på den gudstjänsten. Kort jag fått därifrån och tillstånd att lägga här.


Gick därifrån till Minneslunden och tände ljus för min pappa,en gammal man stod där och skulle tända ett ljus med tändstickor så jag tog fram min braständare och tände åt honom. Tog ett kort där också.


Minneslunden

Sedan besökte jag B.Ns lille son Jonathans plats (Febe också) och gick vidare till min dotters plats och såg på håll att en person stod där framför stenen och när jag kom fram såg jag att det var L en av Carolas kompisar så vi kramades och pratade,bla om A:s jobb som hon hjälpt till att ordna och A är omtyckt där. Hon är värd det min älskade dotterdotter och min älskade Carola, hoppas hon är glad i sin himmel att det ordnar sig för hennes dotter. Det var nog hennes största oro.
L gav ett löfte till Carola att försöka finnas för A. Det löftet har hon hållit, det hedrar jag henne för, tack L.
Jag frågade L om hon hade kort på Carola, då sa hon att hon hade massor och skall leta fram sedan så jag kan skanna dem. De har ju praktiskt taget växt upp tillsammans L och Carola.

Jag
L. vän till min dotter

Såg att batterilamporna och slingan inte lyste, skall ta bort dem sedan.Men många levande ljus hos Carola nu och ett liten ängel med -Love- på, så fler har varit dit, känns bra att veta det.
Avslutade med att besöka min vän K.s son och mans viloplats.
Är grått och smådugg idag. Känns som jag är helt slut och så frusen.