tisdag 12 mars 2013

609. Våren dröjer

Nu blev det tvärstopp på töandet av snön och vi fick väldigt kyligt igen. Har varit ända ned till -15 gr. kallt
Halva mars har snart gått, det här blev en oändligt lång vinter och jag hoppas verkligen att våren sätter igång på riktigt snart och att vi får en varm skön vår och sommar för det behöver vi alla. Men solen har vi i alla fall fått se och dagarna blir längre och ljusare.

Resan söderöver blir i slutet av maj och det blir en släkt träff. Vi kommer att åka bil, jag och son m fam + en till, det blir i 2 bilar. Blir nog borta omkr 4-5 dar, 2 av dagarna går till resan, en för resan ned och en för resan hem och då blir det en övernattning på halva vägen hem, det är långt 80 mil en väg och med 2 småbarn är det nödvändigt med många stopp. På hemresan skall vi troligen passa på att åka till Gekå i Ullared och shoppa loss, fast alla säger bara Ullared det är sveriges största varuhus, där finns allt och till väldigt låga priser, och det är rena invandringen där på somrarna. Folk från hela sverige och jag tror till och med att det kommer busslass och enskilda bilar från andra länder Jodå, jag har varit dit också ett antal gånger när jag varit på besök hos dottern och det har funnits tid för att åka dit, är omkring 10 mil från där hon bor men det var några år sedan nu och de har blivit ännu större sedan dess. Det blir en intressant resa det här och intressanta möten.
Här händer inte så mycket mer än folk varit ovanligt långtids sjuka i influensan, som i år den verkar starta om och om igen för många. Jag gissar att de besvär jag råkade ut för med värk och svullnad i kroppen också var nån slags virus. Nu mår jag faktiskt rätt bra. Bara det att kylan inte är så bra för händerna för de blir stela och värkande trots jag inte är ute. Men det blir troligen också bättre bara det blir varmare.

 7 mars ser det ut så här nedanför min balkong mycket snö kvar men solen skiner
14 februari var lite mulen dag men inte så stor skillnad på snömängden