fredag 9 november 2012

593. Fullt upp

Onsdag
Var och opererade bort ett sår som aldrig läker helt har haft i flera år läkaren sa det var en slags hudtumör men troligen godartad, skall skickas på analys, fick sy 2 stygn, sitter på magen. Skall ta bort stygnen i slutet på nästa vecka. Angående KOL sa han att den infektion som finns i lugorna kommer att vara läkt helt om 5 år om jag fortsätter vara rökfri. Han sa också du kan bli lika gammal som din mor (91) men det vill jag inte bli, så jag får väl börja röka igen när jag tycker det är dags kring 75-80 åren någon gång. Fast vem vet sitt öde kan ju lämna jordelivet före vem vet sånt. "Skojar om börja röka".

Torsdag
Åkte till Alnön var barnvakt mitt på dagen en timma till yngsta barnbarnet, 1 år. Det gick bra. Han har inget emot att vara med farmor, vilket jag tackar för, 4 åringen sötnosen hon gillar också att leka lite med farmor.
Nu när jag inte röker så har jag bättre kondition och blir inte lika fort trött.

Idag fredag gjorde jag ett litet ärende till kära mor och åkte till henne och vi satt och surrade om både gamla och nya tider mest om släkthistorien osv. Sökte i helgen lite på nätet och hittade en aning mer uppgifter om min fars morföräldrar och även om min morfars föräldrar. Gjorde ett släktträd men man kan ju inte skriva in alla för det blir enormt stort utan får hålla sig till en gren i taget så det får bli flera släktträd med utgångspunkt från mors sida på det ena och fars sida på det andra. Min mormor var född i Norge så där är det lite svårare få uppgifter, min mormors föräldrar måste varit födda på 1850-1860 talet så då kan jag inte titta i svenska kyrko o landstingsböcker utan måste vända mig till norska. Men det är inte heller gratis att forska om man skall få hjälp via mail och dator. Lite gratis uppgifter har jag lyckats få i alla fall från "Svar" i Ramsele och Landsarkivet i Härnösand, kanske vore nåt att åka till Härnösand och forska lite på egen hand då kostar det inget mer än om man vill ta kopior.
Jag tycker det är intressant att se hur långt tillbaka i tiden man kan komma, det är trots allt min egen härkomst och släkts historia det handlar om. Men alla är inte intresserad av den inte ens inom familjen. Synd bara att man inte tog tag i detta för många år sedan då de äldre fortfarande levde och skrev ned en del viktiga data som ex namn och ort på förfäder.


Denna är från slutet 20 början 30-tal tror jag
2 främsta är föräldrarna och så 4 barn alla
utom ett av barnen är borta nu (hon som finns kvar idag är
91 år fyllda och näst yngst av dem)