torsdag 1 september 2011

551. Då blev det gjort i alla fall

I måndags lämnade jag in bilen för Rostskydds behandling av underredet. Skyddar mot salt och annat från att rosta för några år i alla fall. Bilen håller längre och jag behöver inte bekymra mig så mycket om rost där i alla fall. Men kostar gör det.
I övrigt händer inte så mycket mer än jag träffar mina små barnbarn lite då och då och köpter nåt till dem som jag råkar hitta och tycker är roligt köpa. Mest praktiska saker.
Det har varit soligt rätt många dagar liten regnskur ibland men inget ihållande. Men nog känns det att hösten är på väg inget jag längtar efter om än den är vacker utan för att då kommer vintern tätt inpå och den vill jag inte alls ha. Brrrr, snö, kyla, halka osv. Det slog mig häromdagen att det är bara knappt 4 mån så är det jul igen efter julhelgerna kommer de värsta vintermånaderna. Tiden går så fort i övrigt förutom när man väntar på vår och sommar.
Nu på Söndag 4 sept. har vi på Febe Medelpad, Minnesstund för våra barn i Vivsta Varvskapell  som vi nu haft i flera år.
Präst som talar musik diktläsning och ljuständning inne i kapellert och så ljusen som får flyta iväg på vattnet för kapellet ligger nära vattnet, är så fint och så sorgset.
Tänd ett ljus och låt det brinna........
nyss var du här......

Väntar dig hem
Väntar dig hem, väntar dig så
dagar svinner i nätter som gå
tiden står isfruset stilla

 Längtar dig hem, längtar dig hit
hjärtat söndras i bit efter bit
sorgen krossar helt sinnet


Söker dig hem, söker dig hett
böner jag svurit, böner jag bett
svaren tystnat i tystnad


Väntar dig hem, väntar dig så
varför, åh varför måste du gå
lämnande mig här att vänta

okänd författ.

Några frostnätter och det börjar se ut så här