lördag 11 juni 2011

543. Senaste nytt

I går 10 juni var jag bjuden på studentfest hos min systerdotter. Släkt samlades åt gott, skrattade gott. Varmt soligt. Vid halv 9 på kvällen var jag hemma igen.


När klockan blev halv 10 samma kväll ringer telefon och det var min son som ringde. Dags för min svärdotter åka in till förlossningen för vattnet hade gått men inga värkar än. Så jag samlade ihop de viktigaste för övernattning och åkte för att vara barnvakt till min 3 åriga sondotter. Hon sov förstås så hon visste inte jag var där. De åkte in och blev kvar, fortfarande inga värkar förrän vid 03 tiden då började de på riktigt. Jag lade mig i sängen bredvid sondottern men det blev dåligt med sova för mig. Klockan 06 vaknade tösen och vad får hon se om inte farmor som ligger där i sängen, hon bara tittade och jag tittade tillbaka sedan började vi skratta båda, visst är det fantastiskt. Hon tog det helt lugnt frågade inte ens var föräldrarna var. Bara kliva upp och starta dagen.
Kockan 10 över 07.00 ringer sonen och barnbarnet fick svara i telefon för jag förstod något hänt. Hon lyste upp och sa högt med ett smile, jag har blivit storasyster, och det till en lillebror född strax före 07.00. Underbart, hade gått fort och så bra.
Mira och jag klädde oss och åt och var ute och lekte och pust så varmt ute.
Strax efter 13.00 kom sonen hem vi åt lite lunch alla 3 och jag åkte hem för Mira skulle åka med sin pappa in till BB för att träffa mamma och sin nya lillebror. En glad farmor och glad liten tös idag. Och alla andra så klart. Den lille kom 3 veckor före utsatt tid som var satt till den 4 juli, men idag 11 juni 2011, ville han komma, vägde 3 kg och är 49 cm lång men pigg. Så lika sin syster.

Ett fullspäckat dygn kan man säga med bra saker.