söndag 8 februari 2009

184. Mer snö och annat

Besviken att jag inte kan träffa Miranda, såg fram mot det. Det snöar så mycket idag igen och vägarna är oplogade så vi tar inga risker mer än nödvändigt.
Först kl 17 kom traktorn och plogade här utanför där jag bor.
Uppehåll nu hoppas det håller i sig är 7-8 gr kallt.
Har snöat i 3 dar.
Undrar om bilen startar nu har inte varit ut på 3 dar borde handla har inget kaffe hemma men jag har gångavstånd till affärerna tar bara några minuter dit.

Jag åkte och handlade vid 18 tiden, då hade de plogat färdigt här där jag bor, bilen startade trots jag inte haft värme på, ville kolla därför tog jag den och kunde på samma gång handla lite mer. Har så svårt bära tunga kassar för mina händer men genom centrum och andra gator var det inte alls plogat, det var spårigt och knöligt och snöigt.
Jag skulle äta när jag kom hem, då ringde min dotter och vi brukar pratade ett bra tag varje gång.
Strax efter jag avslutat samtalet med min dotter ringde min mamma, hon hade ringt och ringt och det var upptaget, hörde det var nåt, så hon lugnade mig och berättade sedan att hon hade ramlat men sa genast att det gått bra men att hon inte tagit sig upp från golvet, där hon blivit sittande, så hon ringde min syster som också bor rätt nära och hon och hennes man hade kommit och hjälpt henne upp. Inga skador hade hon fått tack och lov, men jag hade ju inte kunnat lyfta henne och fått be om hjälp men hon blev rädd och då behövs någon där.
Hon hade snubblat på en matta som hon tjuras med att ha. Gamla borde inte ha mattor överallt är så lätt snubbla på men men...
Det här är vad man är rädd skall hända, hon är 87 år men pigg. Nu kunde hon ju nå telefon genom att hasa sig på baken men om hon inte kunnat det vad hade då hänt. Kanske borde vi göra en lista på vilka dagar vi skall ringa henne så vi har ständig koll.Måste nog ta upp det med de andra.
Ändå ringer vi regelbundet vi 4 syskon till henne. Som tur är bor jag nära så jag kan komma dit på ett par minuter. Men vad hjälper det om hon inte når en telefon kan man undra, jag brukar alltid ringa flera gånger om hon inte svarar första ggn för ibland hör hon inte telefon då blir jag orolig tar fram nycklarna, klär mig och är beredd och ringer alltid en gång till innan jag ger mig iväg, då brukar hon svara.
Ute har det snöat lite till, ser ut som uppehåll ute hoppas verkligen det blir det nu. Ingen vill väl ger sig iväg ut frivilligt på oplogade vägar där bilen åker hit och dit hur försiktig man än är. Men i morgon är arbetsdag för de flesta så vi får hoppas de plogat och även sandat. Visserligen är vi rätt vana vid väglagen här uppe men man vet aldrig ändå, finns ju dom som alltid har bråttom. Tyvärr.