söndag 16 maj 2010

449. En tillfällighet

I fredags åkte jag till kyrkog och tände mitt ljus efter jag varit in till mor fram och åter. Vattnade där också för det är ganska torrt har inte kommit många regndroppar. Jag kör den vanliga vägen och så möter jag en fd arbetskamrat som kom gående på vägen åt motsatt håll. Jag stannade och pratade och så bjöd hon hem mej på en kaffetår. Märkligt att just den dan möttes vi trots att hon ofta brukar gå den vägen sa hon och jag kör den minst 1 ggn varje vecka. Vi satt och pratade om hur roligt vi hade förr på jobbet och hur det blivit nu med barn och barnbarn. Hon var förstående. Roligt att träffa kompisar, vi har varit ett gäng på 5 tjejer som alltid var tillsammans på jobbet och även lite privat, inga män har fått vara med då heller. Tänk så roligt man kan ha på jobbet också utan att vara störande för andra.
På kvällen när jag kom hem såg jag turistbåten som går runt Alnön varje sommar, tog ett kort från min balkong. Var lite soldis så den blev inte så tydlig, bilden är insomad med kameran för det är ett brett avstånd. En bit längre fram i båtens riktning tar havet vid även det kan jag se. Finns en hel del öar här, den på bilden är störst och många bor där så den är befolkad med både sommarstugor och fast boende över hela ön.
Från min balkong 14 maj 2010

Bron från fastland till Alnön foto 2007
Idag 16 maj regnade det på förmiddan och sedan så tittade solen fram men orkade inte riktigt stå emot  för det blev molnigt igen men inget regn så vi får se. +17 gr inte så illa eftersom det aldrig varit mer än kring +10,12 gr hitintills. Märks så väl för det blir så mycket grönare på gräsmattor och träd när det blir varmare ute. Så nu är vi på väg här med till full sommar grönska. Ljuset har vi redan till långt in på kvällen, halv 10 i går kväll var det ljust först mot halv 11 börjar det skymma riktigt en klar dag som igår lördag, tänk då var det + 20.