fredag 14 mars 2014

636. Hallå

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Jag kan bara konstatera att denna vinter, hmm vinter, om man kan kalla den det, har tagit hårt på många sätt när det gäller kraft och ork att ta sig för nåt. Har mått väldigt dåligt, deprimerad och ont överallat och en konstig huvudvärk som varade i 4 veckor. Ingen förkylnig än detta år, ja ända sen i oktober då jag tog influensa sprutan.
Regn, regn, regn och dimma var eviga dag denna vinter och inte mycket till snö, jag har jag inget emot att det blev sparsamt med snö men vädret med dimma och regn är inte bra alls.
Men nu har våren kommit och den är ovanligt tidig, finns ingen snö kvar, vägarna bara och torra och gatorna likaså, sopmaskinerna går för fullt och dammet ryker. Det blir till att vänta med att tvätta bilen, jag hörde dessutom att det skulle bli kallt till veckan, ja ja vi får se.
Men livsandarna vaknar till liv när solen tittar fram, det är då ett som är säkert. Så mycket bättre man mår då.
Ännu en vinter har jag överlevt. Tittade ut på balkongen i kväll och såg en mörk stjärnklar himmel det är verkligen ett tag sedan jag såg några stjärnor denna vinter eftersom det varit dimmigt och grått varje dag.

 

 

De här bilderna ovan tog jag från balkongen 10 mars 2014 klockan 06.20 på morgonen bara nångra minuter senare hade solen försvunnit bakom byggnaderna. Vilket varmt ljus det blev.


Den här har jag tagit idag 13 mars, öppet vatten i en stor vak och just där brukar fartygen stanna och övernatt och de lyser som en julgran på kvällen, natten där ute på vattnet. På morgonen är de ofta försvunna och har åkt vidare. Isen som är kvar är väldigt tunn och försvinner nog vilken dag som helst om vädret står sig.