fredag 6 december 2013

632. Nu kom snön

Jaha, så kom då snön, söderöver 2-3 dm eller var det mer och stöstorm, träd som blåser över vägar osv.
Här uppe i mellersta norrland är det lite bättre, snöade hela dagen igår och hela natten men nu i kväll är det uppehåll. Har haft lite blåst men inte värre än vanligt och snöfallet har varit ganska normalt anser jag för årstiden, men den kom sent i år. Men det är bara början på vintern än.

Den 23 nov. kom den första. Inte så mycket alls som synes. Bilden nedan. Klockan är 18.00.

2 december 2013. Sista båten för i år med öppet vatten tro...?



Nedan 5 december tidig morgon kl.05.20

 
 
Nedan 5 december kl.20.00 kvällstid snöar o lite blåst

 
Nedan 6 december kl.13.30 inte så farligt mycket snö alls. 

 
 
Det är fredag. Föräldrar hämtar sina små på dagiset kl.13.00, det här med snö gillar barn
nu har de nåt att göra ute igen.

 
Och så har vi då rubrikerna i tidningarna, tåg som ställs in på grund av oplogade spår, märkligt, lika varje år, lär dom sig aldrig eller är det ren snålhet. Otroligt vi bor i ett land där det snöar på vintern och kylan kommer och ändå klarar inte tåg, flyg och kollektiv trafiken det på grund av dåligt plogat. Men den vanlige arbetaren tar sig till jobbet gående eller med egen bil om det inte är allt för mycket snö på vägarna, åtminstonde vi i norr och så klart händer det avåkningar och olyckor bara för att folk inte kan köra vettigt. Suck.
Blir det en vit jul, jag bara undrar för till veckan spår dom töväder igen. Åter igen. Suck. Bäst är om den här snön får ligga kvar så alla vänjer sig och det blir ljusare ute också.
 
Men det lyser i alla fönster, Adventstjärnor, elljustakar o annat och alla ljusslingor på de inglasade balkongerna, de är mysigt med allt ljus i alla färger som lyser i mörkret.