lördag 27 juni 2020

688. Världen är upp och ned

Det är länge sedan jag skrev här. Det har hänt en hel del i mitt liv sedan sist. Bra och mindre bra.
Begravning av mamma, de blev en fin högtid, lugn och stämningsfull. Bara de närmaste har vi kommit överens om.
Så kom julen den blev också annorlunda. Vintern började sent med lite snö och inga stora köldknäppar.
Januari kom och med de en massa födelsedagar i slutet på månaden. 5 av mina kära, son och 2 barnbarn samma datum och 3 dagar efter blev det 2 till med samma datum, ett barnbarn och barnbarnsbarn. Blir lite stressigt. Och just de dagarna var de dåligt väder och oplogat men åkte ändå för att fira med dem.

Så helt plötsligt i början mars vaknade jag och hade illrött ansikte. Bara ansikte och värst på pannan. Försökte allt möjligt men inget hjälpte ville inte visa mig och i samma veva börjar de där med corona, från Kina.  När det började bli allvar här så fick jag tillsägelse av min lilla syster att inte gå utanför dörrarna. Handla skulle hon och min son göra. Så blev de, skrev ner vad som behövdes och de handlade åt mig. Karantän blev det allt eftersom veckorna gick började jag känna att nu blir jag galen snart, att sitta här hemma utan att få träffa en enda människa, bara de som handlade åt mig och de genom dörrspringan. Nu var det dags se över mediciner och annat som man måste ha på apoteket. Inga problem, bara att beställa via nätet och få det hem till dörren. Det fungerade perfekt.

Dagar och veckor går och inga förändringar, rekommendationer från Folkhälsomyndigheterna, att är man 70+ ska man stanna hemma, i övrigt vara noga med att tvätta händerna ofta och hålla avstånd till andra.

Som jag upplever allt var de mer eller mindre kaos inom sjukvården innan de började fatta allvaret i det hela, pandemi, hela världen blev smittad. Och ingen visste vad man skulle göra. Sedan efter någon månad eller så, började en del, att inte ta det hela på allvar. Då menar jag människorna, här i mitt land. Börjar gå ut på restaurang och student fester och annat. Vi är ett avlångt land, så det tog sin tid innan den närmade sig Norrland. 

Jag var tvungen att fixa min bil, för att få den godkänd. Jag beställer tid på en auktoriserad verkstad, för att de skulle fixa felen, de var nåt med bromsarna och vindrutespolning. 
Vilken service de skjutsade mig hem i min bil, fullt säkert för mig och blev sedan hämtad när jag skulle få tillbaka min bil.