tisdag 1 juli 2008

89. Saknaden

Pyzam Glitter Text Maker
Create your own glittery text at pYzam.com

88. Farmor som barnvakt

Idag (måndag) har jag varit till mitt lilla barnbarn som jag är farmor till och suttit barnvakt en liten stund medan mamman åkte och handlade. Hon är så snäll och så pigg och söt. Först när jag kom stirrade hon ut mig men så fick jag ett litet leende till slut. Jag bar omkring med den lilla och vi tittade på allt och pratade, ja, det var mest jag som pratade förståss, hon är bara 5 månader. Så satte jag mig i gungstolen med henne i famnen och gungade sakta precis som en farmor förr och småsjöng och nynnade och vips somnade den lilla. Jag kunde drömma mig bort, tillbaka till tiden då mina var små. Dessa ljuvliga små. Låssas att det var Carola som liten jag höll i famnen.
Tösen vaknade precis när min svärdotter kom in genom dörren. Så glad hon blev att se sin mamma. En underbar stund, bara hon och jag. Så härligt med dessa små.
En bra dag idag med mitt yngsta barnbarn, farmors lilla hjärtegull.

Så var det dags att åka hem. Så tomt det blir och jag saknar dem redan innan jag åkt.

87. Detta sades vid mötet på kyrkog.

Kvinnan jag mötte på kyrkogården och började prata med hon som mist sin man, jag en dotter, hon frågade mig hur jag har klarat sorgen och förlusten efter min dotter, hon menade att det måste vara det värsta som kan hända. Vet ni, jag hade inget riktigt svar, jag kunde inte berätta hur, men jag sa att för de barn och barnbarn jag har kvar står jag fortfarande på mina ben fast det är svårt och att jag många gånger helst velat lägga mig ned och följa min dotter. Hon sa, det kan jag föreställa mig. Jag tror hon kunde tänka sig in i det på sitt sätt, för hon hade sina barn och barnbarn som hon var så rädda om. De betyder så mycket.
Vi hade ett bra samtal.