tisdag 26 oktober 2010

489. En härlig dag

En underbar dag som jag tillbringat här hos mig med mitt yngsta barnbarn dryga 2 år och min svärdotter (sonen är i Kina just nu på arbete) full rulle är det med fika först och så lite småpyssel, jag har sparat några plastsmåburkar typ medicinburkar och så har jag både guld och silverpapper med klister på undersidan som Mira och jag tillsammans klädde dem med och så glitterlim och några små blommor och stjärnor som också har  klister på undersidan så det är bara trycka på dem, det fick hon göra själv, kul tyckte hon men så var det de där med att de var ju tomma och behövde fyllas med nåt så jag letade i lådor och hittade pyttesmå trägummor som fick plats i burkarna, sedan ville hon se lite barnfilm som tur är så kan man ju gå in på youtube där finns en del, så var det dags för mat så vi åt spagetti med köttfärssås och hon lastade in allt på tallriken, så fort hon ätit nåt skall hon tvätta händerna hon säger till själv så plockade jag fram gamla halsband jag sparat för att hon skulle kunna smycka sig med och hon hängde på sig en hel massa, roligt för en liten medveten tjej, så blev det dag att åka hem för hon började bli trött lägger sig vid 19 tiden så jag följde med ned till bilen, när vi gick ner för trapporna ned till bilen så tog hon min hand och sa: "Hålla hi mig farmor" . En härlig dag med en språksam liten tös, tänk så klädmedveten en sån liten är redan.

Här kommer dom till mig och Mira får syn på mig på balkongen.
Alla halsband och de små trägummorna som hon håller i handen
Kollar barnprogram på farmors dator.





Mira har ätit tomt i tallriken och dricker de sista av sin havremjölk som är mjölkprotein fri.
En lycka att blivit välsignad med att fått bli både mormor och farmor. Att få känna dessa små armar runt min hals och krama om mig när hon står där bakom mig på min stol, finns inget härligare.

488. Stjärnan

Har gjort klar stjärnan som jag sätter hos Carola. Köpte för ett tag sedan oasis i stjärnform så nu har jag klätt den och satt den på plats och bäddat kring ljung med tuija kvistar, tror jag det heter till Allhelgona skall jag sätta krans tända ljus och marschall hos henne. Det är en dag då praktiskt taget alla går till sina kära på kyrkog. det brukar alltid vara fullt med folk där från morgon till sen kväll. En mycket känslosam helg då vi hedrar våra kära, så i min värld passar inte alls haloween in, den skulle jag helst se kommer bort de är bara affärer som tjänar på det och hedrar inte alls våra kära ett dumt påhitt tycker jag taget från ett land med andra traditioner och passar inte in. Det är min åsikt och mina känslor.
 Som jag skrivit förut så har jag en speciell stjärna på himlen som jag betraktar som min dotters stjärna och som jag tittar på varje kväll och tystpratar med. Spelar ingen roll vad den kallas det är ändå den stjärnan jag valt.