tisdag 4 augusti 2009

303. Dyster läsning

Jag tycks inte ha så mycket roligt skriva om på sista tiden.
Får höra ena dåliga nyheten efter den andra av dem jag känner.

Sov så dåligt i natt orolig och halvsovande.
Oj, oj vilken dag. Först ringer telefon och det var min vän som nyss mist sin son, njurcancer. Vi pratade länge hade tänkt ringa henne men vänta några dar. Hon hann före.Vi grät lite tillsammans hon är ganska fattad ändå nog rätt stark i sig men, men.....det är så mycket som man inte förstår och det hinner ikapp allt eftersom tiden går. Vi vet ju vi som mist barn.

Åkte till mamma och gick på apoteket åt henne som jag lovat. Hon berättade att min svåger har en förändring på ena njuren och skall opereras i morgon.
Åkte handlade på ICA träffade en bekant och vi stod och pratade länge, hans fru har njurcancer men med spridning men mår efter omständ. rätt bra just nu.

Vad är det som händer, det är den 3:e personen på korttid som har fått fel på njuren.
Ringde syrran och pratade och hon berättade om sin man att han hade en 5 cm lång förändring så det skall ta bort hela ena njuren i morgon och sedan analysera den, då först får de besked om vad det är.Jag blir alldeles slut av alla dystra besked.Vad är det som händer det går som en epidemi överallt. Så många Unga liksom äldre får cancer. Nä, orkar inte mer just nu.

Är det detta vi fått efter Tjenobel? Jag tror det plus en hel del annat som förorenar vår tillvaro.

Det goda är...
Min son ringde vill jag skall var barnvakt åt lilla Mira jag erbjöd 2 dar istället för bara en. Mamman har börjat jobba nu och min son är hemma med tösen han har lite jobb att göra hemma (de reparerar) så han behöver mig för att passa den lilla. Det är den bästa biten av allt. Att vara behövd och umgås med den lilla, mitt barnbarn.