torsdag 25 november 2010

498. Sömn problem och lite stök

Nu ett långt tag har jag haft såna problem med sömnen, kan somna fast väldigt sent men sover bara några timmar sen är det kört, ligger och vrider och vänder på mig kliver upp tittar ut det är mörkt ända fram mot
halv 8 men före det mellan 6-7 börjar trafiken då folk åker till sina jobb. Kan somna till och så sätter nån hissgubbe på nån maskin som låter, eller en traktor som kör i närheten och genast vaknar jag, som tur är låter det inte så ofta, rätt lite faktiskt från tappuppgången , men så känslig som jag är för ljud när jag inte sover ordentligt så vaknar jag av allt ovant. Det går alldeles åt pipan med sovandet just nu i alla fall, vet inte hur jag skall bli "normal". Har inte haft en normal sömn sedan jag miste Carola.

Idag hade jag inte lust alls att kliva upp så jag låg länge, länge, tänkte inte ens klä mig gick en stund i morgonrock men eftersom jag inte är den som trivs att gå i morgonrock hela dagarna även om ingen kommer eller jag skall bort så blir det att jag klär mig som vanligt.
Så mot kvällen fick jag för mig att nu skall jag städa rumsfönstren, torka runt och byta gardinerna där inför julen, så tidigt brukar jag inte starta men vad spelar det för roll egentligen, gjort är gjort så nu är det kirrat i alla fall. Gick ned till källaren och tog upp julstjärnorna. Nu står en del på plats men jag tänder dem inte. Adventstakarna måste ljusen kollas på så de brinner. alltid någon lampa som inte fungerar och då måste man gå igenom alla för att hitta rätt, tar sin lilla tid.
Ja, ja tiden går ju men alldeles för fort.
Ringde och pratade med sonen men lilla barnbarnet var pratsugen så hon hade en del att berätta för farmor, pratar har roligt. Så härligt att höra henne, gullungen, lillhjärtat mitt.