lördag 31 december 2011

563. Juldagarna över och ett nytt år startar

Så är då juldagarna över. Blev att vi firade julafton i Matfors i år. Som vanligt har jag överlevt denna jul också och det tillsammans med en massa kända och okända men alla släkt med varandra genom barn och barnbarn. 11 vuxna och 4 småbarn under 4 år, det blev mormor/farmor och farfar/morfar kors och tvärs beroende på att vi hade både son och dotter, lite knepigt att säga rätt till rätt barn, god julmat traditionell och tometen kom så klart (Santa Claus) och så alla julklapparna, det blir ju en stor hög med så många personer. Klockan 22.30 på kvällen var jag hemma igen, duktigt trött. Men glad ändå att få vara med och speciellt med de små. Men som alltid de senaste åren är det stora förändringar och saknaden, den enorma saknade sköljer över mig när jag kommer hem, tänk om jag ändå kunnat ändra tiden och jag fått behålla min dotter så annorlunda de hade varit även om tiderna ändras skulle familjen varit annorlunda, fulltalig. Det är en svår tid men man är tvungen att finna sig i förändringarna som blev och är. Dåtid. Nutid. Hur klarar man det? Det finns inga svar, och inga andra val.

Nu startar ett nytt år igen, tiden går så fort, så fort och avståndet till min saknade dotter blir större i år räknat men närmare också för jag blir ju äldre och kommer närmare den dag då mitt liv på jorden är avslutat.

Jag får ju ändå vara tacksam för den rikedom jag har
jag har fått 3 barn, 2 barn är kvar här i livet och 1 finns i himlen en
lysande stjärna som jag vet är med oss på ett nytt sätt
jag har en rikedom i mina 5 barnbarn.
De ger mig livskraft, mitt i all smärta,de ger mig
energi, att få se dem utvecklas och de små växa
upp, åtminstonde några år till av mitt liv.
Det tar inte bort smärtan av förlusten av ett av mina
barn men de ger mig glädje och tacksamhet att jag
har dem. Alla är de oändligt kära för mig.
Livet är så skört.

Så nu vill jag önska alla kraft att börja det nya året, kraft att klara alla djupa fall när sorgen, saknade får oss som förlorat en eller flera barn att falla ner i det mörka hålet, för faller gör man och gråter det är så många tårar och minnen som kommer upp till ytan.

Till slut önskar jag er alla
Ett GOTT NYTT ÅR  2012  och en ny start med kraft att orka alla svåra dagar och också mycket glädje för de behöver vi alla. Var snälla mot varandra, lev ditt liv som är bäst för dig, inte hur andra tycker du skall leva för de vet inget om dina känslor och de lever inte ditt liv, det liv vi fick när vi förlorad vårt barn
den förlusten kan bara den som själv förlorat ett barn förstå. Vi behöver förstående vänner inga pekpinnar.