tisdag 2 juni 2009

272. Webbkamera

Jag köpte webbkamera förra veckan så nu kan jag prata med min dotter och se henne i Messenger live eller Skype, åtminstonde nu i sommar när min dotterdotter är hemma på lov för hon har dator med webbkamera. Dotterdottern utbildar sig i Nätverksteknik med IT-säkerhet. Det är helt klart mycket roligare med webbkameran än i telefon för nu kan vi både se varandra och prata, inte kostar de nåt heller. Det var en bra investering eftersom de bor 77 mil härifrån mig. Blir inte så ofta man kan ses då.
På torsdag em. är jag bokad som barnvakt till mitt yngsta barnbarn, några timmar, tack o lov bor de bara nån mil här ifrån, det ser jag fram mot. Små guldkorn som gör det lättare de dagarna.

271. Iväg till Birsta

I går bestämde jag mig för att åka till Birsta och titta på skor på och handla mat.
Åker iväg strax efter kl.17. inte så mycket trafik men varmt och fint lite vind.
Hittar ett par skor som passar mina fötter typ jogging svartvit med låg bak kant för 99 kr. Har svårt hitta skor som passar numera med mina ömma fötter. Drar 37 mot för 35-36 för de får inte klämma någonstanns.
Går omkring på Maxi i sakta mak och tittar och handlar matvaror. Stort är det och tid tar det hitta allt eftersom jag så sällan åker dit.

Åker hemåt men stannar vid ICa här hemma går in men ser mitt barnbarn Carolas dotter A och hennes kille vid kassan följer med ut för att titta på lille Max, Jack Russel valpen för det vill A mitt barnbarn och jag håller honom i min famn.
Där ligger han lugnt.
Min ex. kommer A har visst missat att de skulle ut i skogen idag med hundarna. Min ex har bytt bil har haft den andra i 22 år,skojar lite med honom om det. Hunden, tik sitter där bak den enda som är kvar av de hundar, 3 st, Carola hade själv. För några veckor sedan fick hanhunden som var Carolas älskling resa till sin matte i himlen, han blev 10 år.
Klockan är halv 8 på kvällen innan jag är hemma.

Senare sätter jag mig vid datorn tittar i gamla almanackor skriver in de anteckningar jag har gjort från åren då jag inte skrev i datorn.
Om Carola, den sjukdoms tiden, korta anteckningar men tårarna rinner, gråten kommer hejdlöst,de minnen som gör så ont, måste sluta orkade inte mer just då.