onsdag 28 januari 2009

176. Kvinnor - bilar

I dag lämnade jag in bilen till verkstan för att kolla upp bilen som inte vill starta då och då.
Jag hade till och med gjort en "checklista" på de saker de skulle kolla upp. Jag var in på nätet och kollade på sidor med problem med batterier och bilar som inte startar men jag hade en del ideer själv också.
Jag har haft problem varje vinter med detta sedan jag köpte bilen (ny)den är snart 3 år.
Jag fick en lånebil så jag kunde åka hem och vänta för det är omkr 5 km en väg.
När jag hämtade den på em. så visade det sig att jag haft rätt att det var nåt som drog ström. Det var en feldragning av kablar till framstolarnas uppvärmning, en säkring till radion som jag för övrigt aldrig har på plats. Det är en sån man tar med sig in. Bagage lampan har jag tagit bort förut för de sa den kunde stå och dra. Men det har ju inte hjälp ändå eftersom det fanns andra fel. Vi provade sätta dit den igen men se det gick inte den lyste trots att inte bilen var igång. Så den tog vi bort igen. Går ju ändå.

Tänk er ett kvinns som skriver checklista till verkstan. Jag undrar vad dom tänkte.
Men ett är helt klart vi kvinnor kan också när det gäller bilen, att känna på sig att nåt är fel, ingen avfärdar mig med att jag kör för lite. Visst kan vi le lite åt det eller hur.
Visst jag kör inte så mycket men flera dar i veckan blir det men om bilen står en dag så skall den starta, det gjorde min gamla bil jämt oavsett väder.
Jag hoppas problemen är löst nu, och jag får väl köra lite längre sträckor nån gång ibland för en riktig uppladdning det medger jag.