måndag 6 december 2010

501. Farmors lekdag

Igår var jag till yngsta barnbarnet, hon och jag lekte tillsammans hela tiden blev omkr.6 tim medan föräldrarna fick ro att städa. Det är de allra bästa timmarna när jag får vara med henne. Vi ritar på svarta tavlan det vill säga jag ritar alla möjliga figurer och hon förbättrar dem med en massa streck och cirklar mm så till slut syns dom inte. Haha, då tvättar vi  alltså hon bort allt sedan jag hämtat ett blött papper att torka med, noga är hon också.
Vi fikar och äter tillsammans, hon och jag matar varandra, ett sätt få henne att äta lite mer för hon är förkyld och har inte så stor matlust men nu blev det riktigt roligt i stället. Jodå, hon kan äta själv är duktig på det och mycket annat men ibland är det bra att ta till några ovanliga knep av en farmor, allt går hon inte på utan man blir genomskådad. Smart liten tjej är hon uttrycker sig som en vuxen ibland kan inte låta bli skratta åt uttrycket.
Farmors gojänta.

Kylan håller i sig står stadigt omkring -10 till -15 gr varje dag, usch så trött man blir av det kalla vädret verkar inte ge sig, börjat alldeles för tidigt i år, här är inte så mycket snö än bara någon dm, snön har de fått söderöver och längre norröver. Alldeles lagom tycker jag med den som är nu men säker kommer vi att få mera.
Julstöket går sakta och bakningen inte ens startad än. Men julen kommer ju ändå.











På väg hem passerar jag Timrå kyrka, tog ett kort


Tog det här kortet från fabriken upp mot slalombacken ser inte så brant ut härifrån men det beror på att jag står ganska högt själv när jag tar bilden och dessutom från sidan på backen. Ser ut som det är kanelfärgad snö just där jag står och tar kort ljuset som speglar sig för den var vit.


Så här ser det ut inuti hisshuset alltså långt ifrån klart, smutsigt fönster det är taget från hissdörrens utsida


 Trappuppgången är inte särskilt bred man får hålla armarna framför och bakom sig när man bär något, inte alls bekvämt

Så lyckades jag än en gång ta en knepig bild, kan det vara en plastkasse till höger, jag bar en väska, svart, och en plastkasse men varför ser jag inte den innan jag knäpper, kan ju vara att jag fukuserade på fönstren den mittersta raden den med stjärna och fönstret till höger, även där en stjärna, de är mina fönster.